Има реален шанс преди средата на годината да бъде одобрена

...
Има реален шанс преди средата на годината да бъде одобрена
Коментари Харесай

Прогноза: Антигенната ваксина на „Новавакс“ ще е одобрена до месеци

Има действителен късмет преди средата на годината да бъде утвърдена първата антигенна ваксина на „ Новавакс “. Това сподели маг. фарм. Богдан Кирилов, шефът на Изпълнителната организация по медикаментите, по отношение на настоящата конюнктура с разпространяването на COVID-19 у нас и подхванатите противоепидемични ограничения, съобщи организация „ Фокус “.

„ Всеки заявител би трябвало да съобщи предпочитание за оценка на неговата документи. Това се случва с съветската ваксина. Положителното е, че както производителите в Русия, по този начин и в Китай са осведомени с условията европейското законодателство. По отношение на развиването на съветската ваксина, всичко зависи доколко документите през идващите седмици за предварителния обзор, ще покажат, че дава отговор на европейските условия “, изясни Кирилов.

По думите му същото важи и за имунизациите в Китай, които са няколко. „ По отношение на договорите, не е наложително Европейска комисия да подписа контракт. Очаква се Европейска комисия да подписа 7-и контракт с „ Новавакс “. Това ще бъде първата антигенна ваксина. Европейската организация започва тази процедура. Очаква се през идващите седмици да има по-голяма изясненост за развиването. При позитивно развиване има действителен късмет преди средата на година да има и последваща утвърдена ваксина “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР