Има разногласия между 27-те държави от Евросъюза относно разширяването на

...
Има разногласия между 27-те държави от Евросъюза относно разширяването на
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Има разногласия между държавите от ЕС относно разширяването на блока

Има различия сред 27-те страни от Евросъюза по отношение на разширението на блока, откакто Киев прикани за участие в разгара на съветската инвазия, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

" В Европейски Съюз има разнообразни отзиви и сензитивност във връзка с разширението ", сподели той.

Мишел посочи, че Киев ще би трябвало да подаде публична молба за присъединение, след което страните членки ще би трябвало да излязат с единомислеща позиция.

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет сподели, че въпросът за възможното участие на Украйна в Европейски Съюз следва да бъде разискван, напомня БГНЕС.

„ Това са диспути, които безусловно ще се състоят “, сподели той, отговаряйки на въпрос дали Европейски Съюз е подготвен да отвори вратите си за Украйна.

„ Но ние към този момент имаме доста мощно съглашение с Украйна, чието осъществяване би трябвало да бъде активизирано “, сподели Мишел. „ Това ще разреши да се укрепят икономическите и политическите връзки с Украйна “, добави той.

Изказването му беше във връзка изказване в Туитър на украинския президент Владимир Зеленски от 26 февруари, че е настъпил „ решаващият миг да приключим един път вечно продължителната полемика и да вземем решение за участието на Украйна в Европейски Съюз “.

„ Обсъдих с ръководителя на Европейския съвет по-нататъшна ефикасна помощ и героичната битка на украинците за тяхното свободно бъдеше”, добави той.

През февруари 2019 година Върховната Рада утвърди промени в Конституцията на Украйна, които дефинират стратегическия курс на страната към присъединение към Европейски Съюз и НАТО. /БГНЕС
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР