Има постъпили сигнали за нарушения в изборния ден, съобщи говорителят

...
Има постъпили сигнали за нарушения в изборния ден, съобщи говорителят
Коментари Харесай

Заваляха сигнали за изборни нарушения във Врачанско

Има постъпили сигнали за нарушавания в изборния ден, заяви представителят на РИК Красимир Колев.
Към момента има недоволство, че членове на комисии в Бяла Слатина се намесват в гласуването, който касае съществено нарушаване и е бил изпратен към Министерство на вътрешните работи. Получен е и сигнал, с размер към 30 страници, който е бил адресиран към прокуратурата и затова не е бил обсъждан от РИК, посочи представителят.
Друго недоволство е постъпило за секция в село Малорад, във връзка неналичието на служители на реда пред секциите.
"Там от време на време има проблеми на изборите, пред всяка секция има най-малко по 2-ма чиновници на реда ", увери Красимир Колев.
Към момента от РИК са се произнесли по 2 сигнала.
"Обстановката е натоварена, ще преглеждаме всички сигнали. От сутринта имаше проблеми с машините, като навреме са били изпратени техници и някои от тях са отстранявани ", сподели представителят на РИК.
По негови думи машинното гласоподаване, което би трябвало да се брои, е малко по-тежко от гласуването с бюлетини. "В момента при проблем с машината, една секция би трябвало да попълни към 12 протокола. Идеята на машината е да улесни напълно изборния развой, само че в тази обстановка не знам СИК-овете по какъв начин ще се оправят. На предните избори гласуването с бюлетини беше по-облекчено. Ще изисква повече време и нерви, мъчно ни е, само че ще се оправим ", заключи представителят на РИК-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР