Има песни, които сърцето и душата ни запомнят още от

...
Има песни, които сърцето и душата ни запомнят още от
Коментари Харесай

Как са създадени 5 от най-емблематичните песни в историята

Има песни, които сърцето и душата ни запомнят още от първото слушане. Има такива, които са написани преди десетилетия, само че всички пеем и през днешния ден. Има... същинска. Ето по какъв начин са основани едни от най-емблематичните песни в историята!

Bohemian Rhapsody

Малко преди излизането й през 1975 г. групата се нуждаела обезверено от шлагер и решила дръзко да смеси тематики и стилове в една ария. Написва я  за албума  A Night at the Opera, включвайки три съществени елементи – баладична, завършваща със соло китара, прекосяване през опера и рок за край. Когато попитали артиста какъв е смисълът на припева, той дал отговор, че в него няма смисъл, а е формиран от глупости, които се римуват. Брайън, Фреди и Роджър пеели своите вокални елементи по 10 – 12 часа дневно, а за да доближат до финалния вид, им отнело 3 седмици, като тук-там вокалите били записвани по 180 пъти. „ Бохемска рапсодия “ е най-скъпият сингъл, създаван в миналото, и един от най-сложните записи в историята на известната музика.  



Thriler

Род Темпертън, един от най-известните текстописци, откакто се запознал с, му  хрумнала му концепцията, че би трябвало да напише нещо в действителност театрално за него с трагична мелодична конструкция. Така Темпертън започнал създаването на песента, станала емблематична за кариерата на Джако . Работното заглавие на парчето било „ Starlight “, тъй като към момента не е имало задоволително положителни други хрумвания. Желателно било да е нещо загадъчно, с цел да дава отговор на личността на Майкъл. Всяка вечер Род пишел стотици работни заглавия, до момента в който една заран не му хрумнала съгласно него глупавата дума „ трилър “. Звучала му повече от извънредно, само че когато Майкъл я произнесъл няколко пъти, решил, че това е най-подходящото допустимо заглавие. След избора на име за песента, текстът бил написан в границите на няколко часа.



Imagine

Няколко стихотворения от Grapefruit на Йоко Оно от 1964 година вдъхновили Джон Ленън да напише текста на песента. Самият той споделил в изявление, че текстът има за цел да накара хората да си показват свят в мир, без ненужно сграбчване в религията и разногласията, свързани с нея. Има един Бог и той е друг за всеки един от нас. Джон желал да си представим, че няма политика и няма страни, има единствено по-добро бъдеще без войни и спорове. Може би и по тази причина песента е толкоз сполучлива. Записването й стартира в домашното студио на Ленън в Англия през 1971 г. Издадена през октомври същата година, Imagine се трансформира в най-продавания сингъл в соловата кариера на Джон Ленън.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР