Има опити за пренаписване на историята, но те са от

...
Има опити за пренаписване на историята, но те са от
Коментари Харесай

Даниел Митов: Русия прави опити за пренаписване на историята

Има опити за пренаписване на историята, само че те са от съветска страна. Напоследък Русия даже се пробва да оправдае по някакъв метод пактът „ Молотов-Рибентроп “ и за себе си да го изясни като нещо положително, имайки поради, че това е триъгълният камък, към който се завързва Втората международна война.

Това сподели в студиото на „ Тази събота и неделя “ някогашният външен министър Даниел Митов, който беше и номинацията на ГЕРБ за министър председател при връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

„ Съюзите, към които принадлежим не са просто прагматични, те са и ценностни. Когато желаеме на интернационалната сцена да имаме пълноценни връзки с някоя страна, най-малкото би трябвало да стъпим на общи разбирания за избрани фундаментални правила, по които действа както нашите общества, по този начин и системата на интернационалните връзки “, добави той.

Според Митов през последните години Русия се пробва да промени архитектурата на интернационалните връзки, основана след края на Втората международна война. За нея свят, в който интернационалните връзки се приказва за права на индивида, за господство на правото, за разделяне на власите, не е преференциален.

„ От 2014 година, след анексирането на Крим, напрежението сред България и Русия последователно пораства “, сподели още някогашният външен министър.

Политическата обстановка в страната

„ В България няма корупция на ГЕРБ, на този или на оня, би трябвало да погледнем систематичния проблем по какъв начин действат институциите и за какво избрани практики са вероятни и за какво други не са “, сподели Митов.

По думите му това, което сподели Слави Трифонов през вчерашния ден, са общи приказки.

„ Той мълча едно известно време даже не знаехме дали съществува и се появи да каже нещо, което не значи нищо. За мен един от най-пагубните диалози в българския политически живот е демонизирането на цели организации “, добави той.

Според него хаосът във към този момент разпуснатия парламент, галопиращото безумство и някакъв нездравословен възторг да се създава законодателство, което не може да мине даже на второ четене, законодателство, се дължи на така наречен „ протестни партии “.

Митов добави, че в първия опит да се организира съвещанието на Комисията по проверка оттатък разпоредбите, Манолова е влезнала в ролята да основава кавги, защото има огромни въпросителни дали ще успее да влезе в Народното събрание при последващи избори.

„ Г-н Илчовски донесе някакви листчета със сигнал, по-късно се оказа, че избрани неща от тях не са правилни и той самичък си ги отхвърли. Вътре е написано, че е имало някакви издевателства против Миню Стайков, юристът му отхвърли тази теза. Във второто съвещание Илчовски изобщо не загатна това “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР