Има огромно недоволство по повод по-високите цени на мобилните услуги.

...
Има огромно недоволство по повод по-високите цени на мобилните услуги.
Коментари Харесай

Потребителите на мобилни услуги у нас сключват договор, клаузите на който не могат да оборват

" Има голямо неодобрение във връзка по-високите цени на мобилните услуги. Българският консуматор е най-ощетен в целия Европейски съюз ", сподели в студиото на Българска национална телевизия ръководителят на Федерацията на потребителите Емил Георгиев и прикани потребителите да подават всеобщо тъжби, с цел да бъде предявен иск към съответните органи.

Той изясни, че потребителите на мобилни услуги у нас подписват контракт, клаузите на който не могат да оборват.

" Ако отидат при различен мобилен оператор, той им предлага същите услуги, което подсказва, че налице е картелно съглашение. Никъде в договорите не е записано, че вследствие на инфлация би трябвало да се покачват цените. Това не е процедура и в Европейски Съюз ", сподели още той и попита дали при дефлация би се понижила цената на мобилните услуги.

Георгиев добави, че при подписването на контракта се включват услуги, които потребителят не желае, само че след сключването към този момент не може да откаже. Жертви на сходни съглашения най-често са възрастни хора:

" Ако потребителят желае да се откаже от услугите на мобилния оператор, той предстои на огромни наказания, което не е процедура в Европейския съюз. "

" По време на събеседване, проведено от Комисията за отбрана на потребителите с Федерацията на потребителите стана ясно, че " Специализирана дирекция към КЗП още предходната година е показала три отчета, че не трябва да се даде опция за повишение на цените. Оказа се, че тези три отчета са били скрити от ръководителя на Комисията и в продължение на 1 година те не се преглеждат. Затова споделям, че страната е опънала чадър ", акцентира Георгиев.

Той добави, че по време на въпросната среща от Федерацията на потребителите са декларирали, че стартират акция за групов иск, тъй като са уверени, че е налице нелоялна комерсиална процедура.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР