Има огромна несправедливост при новото формиране на пенсиите, смята бившият

...
Има огромна несправедливост при новото формиране на пенсиите, смята бившият
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Има огромна несправедливост при новото формиране на пенсиите

Има голяма неправда при новото образуване на пенсиите ", счита някогашният вицепремиер и някогашен обществен министър Лидия Шулева, която приказва в ефира на " България Он Еър ".

Както е известно, в първия ден на Коледа влиза в действие увеличението на пенсиите. Минималната от 300 лева става 370 лева, а максималната- от 1440 лв. на 1500 лв.. Промените плануват да се увеличи тежестта за всяка година застрахователен стаж - от 1,2 на 1,35%. Преизчислените си пенсии хората ще получат през януари, като към тях ще бъде изплатена и разликата за седемте дни от 25 до 31 декември.

" Това дава опция на хората, които имат по-дълъг трудов стаж, да получат доста по-голяма пенсия, само че и на всички останали пенсията ще бъде увеличена. Изчисленията демонстрират приблизително с 12,5%, само че в парично изражение специалистите го пресмятат някъде с към 87 лв. приблизително ще се усилят пенсиите ", разяснява Шулева.

Голяма част от хората, които са се осигурявали на оптималния предел, няма да получат нарастване.

  " Това е една голяма неправда, защото на процедура таванът, който има отношение към прихода, няма да има отношение към стажа. Те ще бъдат доста мощно ощетени от това нарастване, което е за всички останали ", счита Шулева.

Има и пенсионери, които са удовлетворени от приходите си и не се тормозят, че няма да получат нарастване. Преизчисляването на пенсиите ще се извърши единствено в случай че е в интерес на пенсионера. В противоположен случай се резервира досегашният размер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР