Има обществено напрежение. Случи се трагичен случай, въпреки работата на

...
Има обществено напрежение. Случи се трагичен случай, въпреки работата на
Коментари Харесай

Радев подал оставка, защото обществото очаквало това

Има публично напрежение. Случи се драматичен случай, макар работата на тези министри тримата, в това число и на Министерство на вътрешните работи и ние решаваме да подадем оставките, тъй като по този начин се прави. Всъщност това е политическата отговорност – хората чакат нещо да се случи. Ние направихме доста, аз мога да приказвам за Министерство на вътрешните работи, само че все пак стана тая покруса. Нека ви върна обратно, с рейс преди този момент на „ Тракия “ - шест жертви. Мога да приказвам обратно какво е имало, имало е и повече. Да, само че това се случи. И ние сме създали положителни стъпки в добра посока. Убеден съм в това.
 Радев и Нанков обясниха за какво подават оставки, Московски в болничен  Борисов изиска оставките на Радев, Московски и Нанков
Така министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев разяснява пред Нова тв случая с отстраняването му от поста поради злополуката в Своге.

Той добави, че не знае дали и други министри ще подадат оставки след него, Ивайло Московски и Николай Нанков.

„ Още първоначално споделих, че не желая гражданска война в Министерство на вътрешните работи, а нещата да се случват последователно. Това и направихме. Във ведомството би трябвало да се случат мудни и устойчиви промени и работих тъкмо за това. Много пъти ми желаеха оставката, преглъщах и знаех, че върша верни неща ”, сподели още Радев.

Той не разяснява кой ще наследи мястото му в министерството.

„ Много неща останаха зад кадър, само че те са устойчиви и е хубаво да бъдат продължени ”, добави Валентин Радев.

По мотив случая с бащата на президента, който блъсна мъж на кръгово кръстовище Харманли, той разяснява, че поема политическата отговорност, тъй като професионалното управление на Министерство на вътрешните работи на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая.

" Подменена е безусловно картината. Невинният е осъден, а виновният не е ", съобщи Валентин Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР