Има няколко създадени модела за обучение на шофьори в ЕвропаВъзможно

...
Има няколко създадени модела за обучение на шофьори в ЕвропаВъзможно
Коментари Харесай

Ще въведат ли у нас обучение за шофиране с придружител?

Има няколко основани модела за образование на водачи в Европа

Възможно ли е образование за шофиране с компаньон у нас - тематиката разяснява ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

По думите му, в Европейска комисия работят разнообразни типове комисии, които са основани от представители на другите държави-членки на Европейски Съюз. Има няколко основани модела за образование на водачи.

" Съществуват два модела на образование в Европа - единият е немският модел, към който сме закачени и ние с образование в кабинетна система с часове по доктрина и по процедура. При другия модел, който е в Швеция, Франция, Англия, има независимо образование с компаньон, като родител, без да се посещават наложителните курсове ", сподели Йонко Иванов, предава.

Това ще бъде " препъни камъка " за вкарването на тази система, която желаят от Европейска комисия да осъществят - шофиране с компаньон, уточни той и добави:

" През 1994-1996 година в Германия се вкарва образование с компаньон. Това значи, че на 16 година и 9 месеца се обучавате, на 17 година взимате брошура и ви се дава краткотрайно удостоверение за ръководство. В други страни това нещо става без наложително изкаран шофьорски курс, а с компаньон във тип на родител ".

Йонко Иванов обясни, че откакто се вземе брошура на 17 година до младия водач се качва човек, който да има стаж 5 година, да е на 25 година, да няма противообществени прояви, да няма санкции, да няма наказания и санкции, може да бъде непосредствен, родител или просто прочут. И този човек получава документ, че той може да е компаньон и стои в автомобила, който се ръководи.

А на самия автомобил има избран знак, който демонстрира шофиране с компаньон. На всеки 3 месеца водачът отива с придружителя в авто-училището и за тези 3 месеца той би трябвало да измине най-малко 3000 км. От 18 година натам той може независимо да ръководи автомобил.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР