Има няколко добри природни антибиотика, които помагат. Някои естествени вещества

...
Има няколко добри природни антибиотика, които помагат. Някои естествени вещества
Коментари Харесай

6 от най-добрите природни антибиотика

Има няколко положителни естествени антибиотика, които оказват помощ. Някои естествени субстанции имат антибактериални свойства, в това число чесън, джинджифил и мед. Въпреки че те могат да бъдат от изгода като част от уравновесена диета, те не са сурогат на медикаментите, отпускани с рецепта.

Антибиотици с рецепта, като пеницилин, са помогнали на хората да се възстановят от другояче съдбовни болести и положения от 1940 година насам. Въпреки това, доста хора могат да обмислят различни лекувания, като естествени антибиотици.

Някои хора може да получат нежелани реакции след банкет на антибиотици, като гадене или диария. Други хора също могат да получат алергична реакция към избрани антибиотици. Като такива, до момента в който естествените варианти не могат да заменят медикаментите, отпускани с рецепта, те въпреки всичко могат да обезпечат известна изгода.

В тази публикация преглеждаме доказателствата зад шест от най-хубавите естествени антибиотици. Ние също по този начин обсъждаме кои да заобикаляме и по кое време да отидем на доктор.С продължаващото повишаване на резистентните към медикаменти бактерии проучванията изследват естествените съединения като евентуален източник и ентусиазъм за нови антимикробни сътрудници. Въпреки че са нужни повече проучвания, някои естествени разновидности демонстрират обещаващи резултати при медицински обзор и изискват в допълнение изследване.

Някои вероятни естествени антибиотични сътрудници включват:

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

6 от най-хубавите естествени антибиотика

1. Чесън

 естествени антибиотика 6 от най-хубавите естествени антибиотика

Културите по света от дълго време признават чесъна за неговите превантивни и лечебни свойства.

Според Американското сдружение по микробиология има доста дейни антимикробни съставни елементи. Те включват съединения като алицин, аджоени и алил сулфиди, които демонстрират набор от антибактериални свойства. Преглед от 2021 година отбелязва, че тези съединения могат да бъдат ефикасни против резистентни към голям брой медикаменти бактерии и могат да обезпечат рамка за създаването на бъдещи антибиотици. Чесънът е един от най-хубавите естествени антибиотика.

2. Мед

От антични времена хората са употребявали заради неговата заздравяваща рани и антимикробни свойства. Доказателствата също по този начин демонстрират, че медът може да предложи поддръжка против резистентни към медикаменти бактерии.

Преглед от 2021 година акцентира, че медът е мощен антимикробен сътрудник с необятен набор от резултати. Медът може да помогне за обезпечаването на различен антибактериален сътрудник с обещаващ лечебен капацитет. Друг преглед  отбелязва, че антимикробните съставни елементи на меда включват водороден пероксид и метилглиоксал. Медът е един от най-хубавите естествени антибиотика.

3. Джинджифил

 естествени антибиотика 6 от най-хубавите естествени антибиотика

Научната общественост признава и за натурален антибиотик. В допълнение към антимикробната си интензивност, обзор от 2019 година също акцентира, че джинджифилът има антиоксидантни, противовъзпалителни и антикоагулантни свойства.

Проучване допуска, че джинджифилът може дейно да инхибира разнообразни бактерии. Той е също един от най-хубавите естествени антибиотика.

4. Ехинацея

 естествени антибиотика 6 от най-хубавите естествени антибиотика фотография: pinterest

Индианските и други обичайни лечители са употребявали ехинацея от стотици години за лекуване на инфекции и рани. В публикация от 2022 година се отбелязва, че ехинацеята има антибактериален резултат върху респираторните бактерии.

Проучванията демонстрират също, че ехинацеята може да има антивирусни свойства и може да помогне за лекуване на инфекции на дихателните пътища както при деца, по този начин и при възрастни. Като такова, това може да помогне за попречване на ненужната приложимост на антибиотици, която може да докара до лекарствена устойчивост. Ехинацеята е измежду най-хубавите естествени антибиотика.

5. Карамфил

Карамфилът е изсушени цветни пъпки, които идват от карамфиловото дърво, което хората могат да употребяват като фалшификация в храна или питиета.

Проучване от 2023 година отбелязва, че етеричното масло от карамфил може да има мощен инхибиращ резултат. По същия метод друго изследване отбелязва, че екстрактът от карамфил може да има капацитет като нов антибактериален сътрудник и да е измежду най-хубавите естествени антибиотика.

6. Риган

 естествени антибиотика 6 от най-хубавите естествени антибиотика фотография: pinterest

Някои считат, че риганът ускорява имунната система и работи като антиоксидант. Може също по този начин да има антибиотични свойства, изключително когато се прави на масло.

Преглед от 2022 година отбелязва, че антимикробният резултат на маслото от риган може да се дължи на съединяване, известно като карвакрол. Например изследване от 2023 година акцентира, че маслото от риган може да бъде евентуално антибактериално средство. Той е измежду най-хубавите естествени антибиотика.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР