Има носталгия по социализма дотолкова, доколкото е част от миналото,

...
Има носталгия по социализма дотолкова, доколкото е част от миналото,
Коментари Харесай

Носталгията по Тодор Живков - митология или икона на българското минало

Има носталгия по социализма дотолкоз, доколкото е част от предишното, което е мотив за горделивост, а сегашното - мотив за позор. За една огромна част от хората Тодор Живков е различен свят, друга ера и предстои на митологизация. Това мнение изрази общественият антрополог Харалан Александров пред БиТиВи.

Той не би се изненадал след още малко работа в полето на съзнанието и неговата операция, Тодор Живков ще се окаже измежду иконите на българското минало измежду невъзможността българите да намерят мотив за горделивост в сегашното.

По думите му не могат да се видят достижения в настоящето време и да се признае на хората, които се занимава с публично ръководство, просвета, обучение и просвета, че са постигнали нещо. Настоящето е разказано и разказано като цялостен неуспех , уточни Харалан Александров.

Според него има доста огромна компликация да се идентифицираме с достижения на настоящето време, в което живеем. Започваме да се срамим от политиците, че се държат смирено и чинно и отхвърляме да работим по нещата, за които би трябвало да имаме надзор, сподели още Александров.
 Половината българи избират да живеят по времето на Тодор Живков
Половината българи избират да живеят по времето на Тодор Живков

5% асоциират режима с цензурата и ограничението на персоналните свободи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР