Има най-различни начини, по които можем да оползотворим обелките от

...
Има най-различни начини, по които можем да оползотворим обелките от
Коментари Харесай

Не изхвърляйте обелките от плодовете и зеленчуците

Има най-различни способи, по които можем да оползотворим обелките от плодовете и зеленчуците, без да се постанова да ги изхвърляме. Ето какво да вършим с остатъците от другите храни:

Кората от авокадо, в случай че я премахнете деликатно може да употребявате като съд за поникване на разсад на цветя да вземем за пример. След покълването, сложете всичко дружно в саксията, по този метод растението ще получи спомагателни потребни субстанции от кората, до момента в който тя не се разгради.

С кората на лимон може да почиствате варовика вкъщи. Нарязвате я на части и ги варите за няколко минути. С цялата примес стартирате да чистите.

Портокаловите кори пък се грижат за нашата блестяща усмивка. Взимате кора и изтърквате с вътрешността зъбите си. Отмивате след 10-тина минути, с цел да премахнете киселината. 

Бананите са богати на калий и са потребни за организма ни, а обелките можем да използваме, с цел да почистим обувките си от естествена кожа. Изтъркваме с обелката и оставяме за няколко минути, по-късно почистваме с влажна мека забрадка. И блясъкът се е завърнал!

Ползите от потреблението на грейпфрут не са малко – оказва помощ при хипертония, съдържа огромно количество антиоксиданти, укрепва имунитета. Но за какво да хвърляме кората, като можем да извлечем изгоди и от нея? Измийте добре и ги сложете да се варят, като се получава превъзходен чай. Може да подсладите с малко мед.
Домашен ексфолиант? Калий, магнезий, витамини, цинк, желязо и други потребни субстанции намираме в състава на прасковата. След като сме хапнали плода, от кората можем да създадем отлично средство за ексфолиране на кожата. Добавете малко захар върху вътрешната част на обелката и изтъркайте кожата по този метод. 
Обелките на краставицата може да ви спасят от напастта на мравките. Просто ги поставете там, откъдето те излизат и на другия ден няма да има и диря от тях.

Морковите включете в грижата за кожата си. Те са богати на антиоксиданти, ретинол, витамин РР. Обелките поставете по лицето, където са се появили нови фини линии и бръчици.

С обелките от картофи също може да се погрижите за външния си тип. Те работят като пачове за очи – в случай че имате тъмни кръгове, подръжте остатъците от картофа за към 10-15 мин в тази зона.

Ябълките са още едни потребни и вкусни плодове, а за какво да не се запасим с тях за през цялата зима? Хапва ви се нещо сладко и не толкоз нездравословно? Направете си домашно сладко от ябълки, като не изхвърляте обелките и добавяте и тях. Има редица предписания за приготвянето му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР