Има моменти, когато историята започва да се движи с бясна

...
Има моменти, когато историята започва да се движи с бясна
Коментари Харесай

С вързани ръце през мъглата

Има моменти, когато историята стартира да се движи с гневна скорост. Случват се събития, които разместват съществено пластовете и предопределят бизнеса и живота на хората за генерации напред. Двете огромни рецесии на последните години - пандемията от коронавирус и войната на Русия в Украйна, трансформираха вериги на доставки, провокираха голяма вълна на инфлация по целия свят, заплашиха по друг метод глобализацията на стопанската система и сътвориха неустановеност, каквато не се помнеше от генерации. В тази стихия се раздават картите за идващите десетилетия и страните, които ги изиграят мъдро, ще получат късмет хората в тях да живеят по-добре - щастливи, здрави и богати.

" Toва, което епохалната смяна няма да засегне, са полезностите, зад които стоим. Но ние би трябвало доста по-ясно да определим задачите си и да ги приспособяваме към новата действителност, с цел да можем след две години да кажем, че сме минали през най сложната част от икономическото тресавище. " Това сподели преди две седмици немският президент Щайнмайер в тирада, която за доста хора в Германия беше историческа. Изразът " епохална смяна " в нея се употребява шест пъти. " Светът към този момент е изцяло друг, сподели немският президент, и това значи, че би трябвало да изхвърлим остарелия метод на мислене и старите очаквания. " ()

В тази конюнктура България четвърти месец е без държавно управление, а общо година и половина няма устойчиво парламентарно болшинство. Държавата се ръководи от синдици, които се сменят толкоз бързо или вършат толкоз малко, че не могат даже да им се запомнят имената. По време на " епохалната смяна " България продължава да затъва в политическото тресавище, в което я закара над десетгодишната доминация на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това естествено не е ок.

Много хора са гневни от това, че през последните месеци политиката толкоз трагично не съумява да създаде смислени резултати, и това е изцяло разбираемо. В сегашната обстановка смислени политици и качествено ръководство може да смекчат доста от трусовете и да трасират път към рационализация и триумф. Обратното е ясно - бездействието по време на толкоз огромни промени може и да не докара до внезапна рецесия, само че сигурно ще значи още по-сериозно затъване.
Реклама
Един от огромните парадокси на днешния ден е, че рядко през последните десетилетия политиката е била толкоз значима и в това време в никакъв случай разочарованието от нея не е било толкоз огромно. Политиката е счупена тъкмо когато имаме най-голяма потребност от нея.

Ефектите от застоя може да се видят в още най-малко една тематика в този брой. България, по всичко проличава, няма да успее да влезе в зоната за свободно придвижване в Европейски Съюз, по този начин наречения Шенген . Холандия, Австрия и Швеция са страните, които публично блокират рухването на границите с Европа с официални аргументи, само че.

Добрата вест е, че това не е устойчива обстановка. Бурните времена мъчно търпят бездействието. Кризите нормално форсират решенията.
Свързани публикации Глобализацията накъде - след коронавирус и геополитическата ескалация 7 ноември 2022, 12:44 Структурата на международните вериги за доставки се трансформира 12 август 2022, 06:32 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР