Има много причини за хроничния запек, но безспорно голямо влияние

...
Има много причини за хроничния запек, но безспорно голямо влияние
Коментари Харесай

Как да разхлабим стомаха?

Има доста аргументи за хроничния запек, само че несъмнено огромно въздействие оказват методът на живот и хранене. За вярното действие на организма е доста значимо ежедневното изпразване на червата, нарушаването на този комплициран развой се отразява неподходящо върху целия организъм.

Честото потребление на разнообразни очистителни и слабителни лекарства ще нанесе по огромна щета в сравнение с изгода. Повечето от тези медикаменти ще раздразнят лигавицата на червата и ще ги създадат още по-лениви.

Главният физиологичен дразнител на червата е целулозата, която се съдържа в плодовете и зеленчуците, варивата и зърнените храни. Един подобен зарзават е броколито, то е богато на антиоксиданти, които ще оказват помощ за изхвърлянето на отпадъците от организма ви.

Суровите ядки и семена също съдържат доста фибри и протеини, само че не би трябвало да прекаляваме с тях, с цел да нямат противоположният резултат. Може да се спрете и на горски плодове, в случай че не ви се намират то тогава същата работа би приключил бананът, сините сливи, гроздето, една ябълка.

Всички цитрусови плодове като ананас, портокал, киви и мандарини също са потребни за разхлабване. И все пак би трябвало да знаем, че всеки човек е друг и това, което на едни им работи разхлабващо, на други може и да не помогне.

 Как да разхлабим стомаха?

Така че е най-добре сами да видим какво въздейства на нашия организъм. Но не е задоволително да се внася единствено целулоза, би трябвало до червата да доближава огромно количество вода, без която е невероятно да се правят естествените храносмилателни процеси.

Киселото мляко е доста потребно и внася млечна киселина, уравновесява ферментативната гнилосна бактериална флора. Особено потребно е заран на гладно. И не на последно място е спортът. Движението е извънредно значимо за здравето ни във всички аспекти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР