Има много и различни начини да зарадвате любимите си хора

...
Има много и различни начини да зарадвате любимите си хора
Коментари Харесай

Huawei FreeBuds 3 - перфектният коледен подарък

Има доста и разнообразни способи да зарадвате обичаните си хора по празниците - технологиите към този момент оферират такова многообразие от артикули, че на човек може да му се завие свят. През годините сме тествали много слушалки, част от тях безжични, само че в Android сегмента имаше една липса, която тормозеше много консуматори - аналог на AirPods. И до момента в който сходно съпоставяне незабавно носи със себе си отрицателна конотация, в това ревю ще проверим задълбочено какво оферират Huawei FreeBuds 3 и дали аналогията с отхапаната ябълка е удачна.
Дизайн
Това е третата генерация на FreeBuds - отворени слушалки вид " запушалка ", които надграждат над миналогодишните FreeBuds 2 Pro. Въпреки очевидните прилики, Huawei са създали дребни промени по дизайна, главно за ергономия. Основата на слушалките е малко по-къса, спрямо предходния модел, а самата форма е леко изменена, с цел да пасва по-добре в ушната мида.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
За разлика от други дизайни, FreeBuds 3 не употребяват гумен накрайник, който да влиза непосредствено в ушния канал, което ги прави много по-удобни за носене - изключително при по-дълъг интервал от време. Това решение има и отрицателни страни - контактът с ухото е много по-лек и до момента в който това оказва помощ да не ви болят ушите след дълго носене, прехвърлянето на ниските честоти е по-слаб - т.е., на процедура това значи осезаемо по-малко баси, а също по този начин изолацията на външни шумове страда от сходен дизайн.

Можем да спорим къде се намира салдото сред слушалки затворен вид, тапи и такива с гумени сонди в ухото - това доста зависи от персоналните желания. Ако записвате музика в студио, сигурно ще предпочетете затворен вид монитори, само че за всеки естествен консуматор, който желае да се движи интензивно измежду модерната реалност, комфортът е доста по-голям. Всяка FreeBud 3 запушалка тежи под 5 грама, което бързо ще ви накара да забравите за съществуването и. Лично за мен това е по-важно от надути баси, от които след 10 минути ви заболява глава.
Спецификации Освен дизайн, Huawei FreeBuds 3 включват в себе си много хитринки, които ще видите в сходен клас слушалки за пръв път. Нека стартираме с изохронното свързване на двата канала. На процедура тази технология редува връзката на всяка слушалка през доста къси шпации от време. По този метод се реализира ниска консумация, висок трансфер (качество) на аудиото и доста ниски равнища на латенция.

Друга екстра е личния чип Kirin A1, който е вграден в тези слушалки и е една от аргументите за по-солидната цена на пакета. С негова помощ Huawei са съумели да предложат изохронното свързване, както и да създадат допустимо слушалките да се вържат към друго устройство за 2,5 секунди. Освен двата микрофона, които са сложени по специфичен метод, с цел да изолират вятър и други сходни разстройства, има и специфичен датчик, който улавя вибрациите от гласа, излъчени по костите и по този метод в допълнение усъвършенства качеството при диалог.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
FreeBuds 3 имат интензивно шумопотискане до 15 децибела, IPX4 отбрана - което значи, че лек дъжд или не изключително киселинна пот при дейни тренировки няма да са проблем с тези слушалки. Те поддържат и безжично зареждане през подобаваща външна страна (тествано с Huawei Mate 20 Pro и функционалността за назад зареждане). Huawei цитират 4 часа самостоятелна работа на слушалките и 20 часа с кутийката (която е на процедура 410 mAh батерия), само че това занапред ще бъде тествано. А в този момент - към най-важната част от тестванията на едни слушалки - тон, тон, тон!
Свързване и тон
Ако употребявате Huawei устройство с EMUI 10 свързването е извънредно елементарно - просто отваряте капака на кутийката и ще видите меню за връзка. За всички Android телефони съществува приложението Huawei AI Life, което дава малко повече надзор и настройки за FreeBuds 3. От него можете да видите заряда във всяка слушалки и кутийката, можете да задавате разнообразни директни пътища - лявата и дясната слушалка разпознават дойно почукване, което може да се употребява за включване на шумопотискането и прекосяване към последваща ария да вземем за пример.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
Най-силната страна на FreeBuds 3 е качеството на звука - то е на извънредно равнище предвид на размера и драйверите на тези слушалки. Много малко хармонични изкривявания могат да бъдат видяни при оптималната мощ на звука, когато басите стартират да изчезват, а във високите се появяват разстройства. Басите, за мое удивление, са доста прилични за сходен форм-фактор слушалки, а междинните честоти са доста добре дефинирани. Всякакви стилове музика звучат добре през FreeBuds 3.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
Активното шумопотискане е една от сферите, които множеството сътрудници считат за слаба при тези слушалки, само че предвид на дребните им размери и отворения дизайн, ANC (Active Noise Canceling) работи осезаемо добре. Качеството на диалози с FreeBuds 3 е ужасно, комбинацията от датчици и микрофони дава доста добър резултат - никакви разстройства в гласа от другата страна, а личните ви думи ще бъдат предадени също толкоз добре.
Живот на батерията
Цитираните 4 часа самостоятелна работа на слушалките са доста или малко правилни. При слушане със мощ на звука към 75%, съумях да изкарам към 3 часа и 47 минути - изцяло обикновено достижение и общоприетоо за множеството устройства от този вид. Зареждането на кутийката през USB-C лишава малко над 30 минути, а тя обезпечава цялостни 24 часа или към 6 зареждания надалеч от контакта.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
Слушалките могат да бъдат зареждани и безжично през съответната Huawei поставка за зареждане или през опцията за назад зареждане от по-високите модели телефони на компанията, които поддържат тази алтернатива. Един % от Huawei Mate 20 Pro зарежда към 5 % батерия в кутийката за 5-8 минути, което не е изключително бързо, само че в случай че сте в планината за повече от ден, можете да си осигурите спомагателен музикален декор, като допълните енергийните сокове на FreeBuds 3 (разбира се, би трябвало да сте в Huawei екосистемата и да имате нужното устройство).
Финални думи
Като цяло FreeBuds 3 се показват доста добре, с един основен минус, за който ще загатна малко по-късно. Нека преди този момент да отбележа нещата, които слушалките вършат в действителност добре - първо, те са много комфортни и с тежестта си от под 5 грама е същинско наслаждение да ги носите. Звукът е учудващо добър, кондензиран и динамичен (включително басите) за сходен вид и размер слушалки. Свързването е доста бързо и елементарно, а качеството при осъществяване на диалози - на едно от най-високите равнища, които съм срещал при Bluetooth слушалки.

На противоположната страна са малко по-слабото шумопотикане и изолираност на външните шумове, което е изцяло предстоящо - това не са слушалки от затворен вид. Контролите са леко лимитирани - можете да сменяте песни с двойно почукване или да активирате или деактивирате ANC функционалността, само че липсва капацитивен надзор и алтернатива да регулирате звука.

 Huawei FreeBuds 3 - съвършеният коледен подарък
Най-големият минус на FreeBuds 3 обаче е цената. Тези слушалки ще ви върнат с 350 лв. обратно и да - наясно съм какъв брой костват AirPods (около 320 лева) или конкурентните Galaxy Buds на Samsung (280 лева). Вероятно цената дава отговор на функционалността и това, което могат да предложат FreeBuds 3, само че не всеки би се разделил с тази сума за безжични Bluetooth слушалки, даже толкоз положителни. За аудиофилите това към този момент е територия на AKG, Sennheiser и други сходни марки. Ако обаче сумата не ви тормози и имате Huawei телефон, това са най-хубавите слушалки от този вид, които можете да си купите и превъзходен коледен подарък.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР