Има много храни, които могат да помогнат в нашата постоянна

...
Има много храни, които могат да помогнат в нашата постоянна
Коментари Харесай

Тъжни сте? С тези 7 храни ще подобрите настроението си

Има доста храни, които могат да оказват помощ в нашата непрекъсната битка против напрежението, безпокойството и депресията.
Те научно потвърдено оказват помощ да повишим настроението си. Вижте част от тях:


Тъмен шоколад

Не е изненада, че шоколадът е преди всичко, макар че научните доказателства тук са относително малко. Все отново яденето на мрачен шоколад всеки ден в продължение на две седмици (по 30 грама) ще понижи хормоните на напрежението.

Въглехидратите



Мнозина имат вяра, че въглехидратите ни вършат дебели. Но те могат да бъдат и стимулатор на положителното въодушевление.

Според изследване хората, които са следвали диета с доста ниско наличие на въглехидрати, са с по-високи равнища на меланхолия, яд, неприятно въодушевление и безпокойствие от тези, които са следвали диета с ниско наличие на мазнини, с повече въглехидрати, нискомаслени млечни артикули, пълнозърнести храни, фасул и плодове.

Плодове и зеленчуци



За да се храним здравословно, би трябвало да насочим вниманието си към храни, които са модифицирани или рафинирани колкото е допустимо по-малко. Хора, които употребяват такива храни, са по-малко склонни да се усещат депресирани от тези, които се хранят с пържени храни, модифицирани меса и други рафинирани артикули.

Антиоксидантите, открити в плодовете и зеленчуците, както и омега-3 мастни киселини, постоянно са свързани с положително въодушевление. Фолатът (витамин В), който се намира в тъмнозелени зеленчуци, като спанак, или в фасул и цитрусови плодове, визира невротрансмитерите, които дават отговор за настроението ни.

Риба



Омега 3 е основно хранително вещество, повишаващо настроението, което се намира в мазните риби, като сьомга, риба звук, сардини и дъгова пъстърва.

Те трансформират мозъчните химикали (допамин и серотонин), които са директно свързани с нашето въодушевление. Допаминът е химично вещество, което се освобождава в мозъка като реакция на приятни прекарвания, до момента в който неналичието на серотонин е обвързвана с експанзия и меланхолия.

Шафран



Има доста проучвания, които поддържат изказванието, че шафранът оказва помощ за измененията в настроението и при меланхолия. Всъщност това растение има същия антидепресивен резултат като някои лекарствени артикули.

Кокосов орех



Знаехте ли, че единствено ароматът на кокос може да повдигне настроението и да възстановява кръвното налягане по-бързо? Вдишването ще ви помогне да преодолеете по-лесно напрежението и депресията.

Чай



Съгласно The Journal of Nutrition, пиенето на зелен, черен или чай оолонг може да направи мозъка ви по-буден и деен.

Когато пием тези типове чай, аминокиселината, наречена танин, работи синергично с кофеина, с цел да усъвършенства фокусирането. Същото изследване допуска обаче пиянство на най-малко 5 до 6 чаши чай на ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР