Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер

...
Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер
Коментари Харесай

Демерджиев: Има много данни срещу Борисов

Има доста данни против водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов и той би трябвало да бъде обект на следствие. Това излезе от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в изявление за " Дарик радио ".

Демерджиев разяснява ареста на Борисов, осъществен преди няколко месеца. Лидерът на ГРЕБ, както и финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова прекараха 24 часа в ареста, откакто Министерство на вътрешните работи образува следствие за изнудване на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. Прокуратурата обаче отхвърли да им повдигне обвинявания и тримата бяха освободени. След това съдът (все още единствено на първа инстанция) разгласи за противозаконни заповедите им за задържане.

" Арестът на Борисов бих го определил като липса на професионализъм ", уточни Демерджиев, който не за първи път в последните дни подлага на критика предшественика си Бойко Рашков по тази линия. " Когато нямаш явен проект, когато не си го съгласувал с експертите, се стига до доста разочароващи обстановки. Няма да позволявам сходно неглижиране на професионалната преценка ", продължи служебният Министерство на вътрешните работи началник, наричайки ареста " подтик за несъмнено деяние "

" Какво от това, че някой е арестуван за 24 часа и е освободен като жертва. Има доста данни, че този човек не е жертва. Той би трябвало да е обект на интерес, само че законосъобразно реализиране на пълномощията. Не може ти, неглижирайки отговорностите и професионализма, да пристъпиш към въздаване на правдивост. Въздаване на правдивост може да има единствено в границите на закона ", продължи Демерджиев. Той посочи, че продължава да има положително мнение за Рашков, само че " не може да се чака министърът да е огледален облик на предходния ".

За Гешев

На рецензиите, че и той и правосъдният му сътрудник Крум Зарков са обрани по адрес на основния прокурор Иван Гешев, Демерджиев предложи да не се наблюдават изявленията, а работата им. Каза също, че неговата работа по тематиката " Гешев " е почнала.

И изясни, че вътрешният министър може да ревизира какви сигнали са постъпвали в Министерство на вътрешните работи за Гешев или високопоставени прокурори, които са влияли на хода на следствия. Демерджиев бил поръчал такава инспекция и очаквал резултатите й. Също по този начин се проверявало и кои производства със съществени доказателства от Министерство на вътрешните работи са поставени на трупчета в прокуратурата, или отлежават в следствието и чакат подобаващ миг да бъдат прекъснати.

Министърът изясни, че в понеделник ще съобщи първия пакет такива преписки на Зарков, с цел да може да желае дисциплинарни производства, да бъде тествана работата на магистратите дали има данни да са укрити закононарушения и амнистиране на лица.

Покрай Гешев имало придвижване и по документите, касаещи дипломата му. " Открива се забавно поле за работа, ще има резултати в идващите 1-2 седмици ", сподели министърът. И посочи, че има подозрения, че дипломата на Гешев може да е издадена от незапознат орган. Ако е по този начин, това значи, че няма тапия.

" Не съм трансформирал позицията си, само че фокусът тук би трябвало да бъде реализиране на резултати. Твърде доста говорихме, трябват резултати ", заключи Демерджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР