Има ли възможности служителите на големите фирми в София да

...
Има ли възможности служителите на големите фирми в София да
Коментари Харесай

Столичната община търси служители на фирми, които искат да ходят заедно на работа

Има ли благоприятни условия чиновниците на огромните компании в София да пътуват дружно на работа, както и какви са аргументите това да не се прави в този момент. На тези въпроси ще опита да отговори самодейност на екипа на програмата " Зелена София " към Столичната община. Това заяви ръководителят на екипа Елица Панайотова, по време на конференцията за непорочност на въздуха Sofair.

От " Зелена София " се пробват да намерят способи за ограничение на замърсяването на въздуха, което предизвикват колите с отделянето на нездравословни газове. Според показаните през вчерашния ден данни от замерванията на испанската RSLab, една четвърт от нездравословните газове се дължат на 6.5% от колите.

Панайотова уточни, че един от огромните проблеми с трафика в София е, че в множеството от колите по един човек, който отива самичък на работа. От " Зелена София " към този момент са почнали диалози с някои от софтуерните компании в столицата, които имат повече от 500 чиновници.

Те ще вземат участие в анкета, от която да се разбере дали имат предпочитание да оферират услуга за споделено пътешестване, има ли спънки да го провеждат и какви са те.

От екипа са подготвени да предложат разнообразни разновидности на заинтригуваните. По думите на Панайотова една от опциите е фирмите да разполагат с коли, които служилите да употребяват дружно.

Пред " Дневник " тя разяснява и че от програмата имат желанието да създадат потреблението на градски превоз привлекателна опция за повече хора. По думите й жителите би трябвало да осъзнаят, че това е един от методите да оказват помощ за намаляването на ниванта на замърсяване във въздуха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР