Има ли реална причина така остро да чувстваме катаклизмите, произтичащи

...
Има ли реална причина така остро да чувстваме катаклизмите, произтичащи
Коментари Харесай

Читателски въпрос: Опасни ли са магнитните бури?

Има ли действителна причина по този начин остро да усещаме катаклизмите, произлизащи в далечния Космос? С какво са рискови изригванията на Слънцето и смяната в геомагнитното поле? Коя е повода за появяването на магнитните стихии и какво да създадем в сходни моменти?

Пенка ИЛИЕВА, Търговище

Г-жо Илиева, за тези феномени има пояснение. Най-напред – върху Слънцето се появяват тъмни петна, и след това следва изригване. Поток от плазма и електромагнитни, рентгенови, ултравиолетови предавания летят към нас със скорост до 1000 км/сек. След 3-4 дни, те доближават до Земята. Магнитното поле на Земята поема върху себе си удара от заредените частици. Именно това се назовава ”възбуден геомагнитен декор ”.

Магнитната стихия може да се види през зимата на север. Полярното зарево е поток от електрони, изсипващ се от възбудената магнитна сфера в атмосферата. В геомагнитното поле от ”раздрусването ” пораждат радиовълни с ниска периодичност – 1, 5, 10 херца. Те точно ни влияят, въпреки че на учените и до момента не им е явен механизмът на реакцията ни на магнитните стихии.

По-скоро причина за това е резонансът. Човешките биоритми – ударите на сърцето, нервните импулси – също ”работят ” в диапазона от няколко херца (типично – 1.00-1.60 Hz).

Електромагнитните талази са способни да трансформират съсирването на кръвта…

Тя става по-гъста – тече по-бавно по съдовете, изключително по тънкостенните съдове на основния мозък. Клетките се доставят зле с О2 – отсам и главоболието, мигрената, бързата и безпричинна отмалялост, апатия, унесеност. Нарушава се тонусът на съдовете, непредсказуемо ”скача ” кръвното налягане. Ето за какво към магнитните стихии са най-чувствителни на първо място хора с проблеми в сърдечносъдовата система.

Хипотезата на откривателите е, че ние реагираме не на самата стихия, а на сигнала, предупреждаващ ни за допустима заплаха. Организмът изпада в стрес, активизира всички сили за битка. Така че метеозависимостта е един от методите на битката за оцеляване.

Хората, които реагират на геомагнитните разстройства с неспокойствие, паника, бодърствуване, могат да употребяват валериан, глог и мента, както и настойка от божур.

В дните на магнитните стихии, равнището на холестерола в кръвта се покачва. Постарайте се да не ядете мазно и сладко. Хората реагират на магнитните стихии друго – едни се усещат зле 2-3 дни преди този момент, други по време на бурята, а трети – 48 часа след началото. Не лекувайте напрежението с алкохол и не се пренапрягайте.

Инфо: Блиц

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР