Има ли по-лятно питие от джина?Джинът е бил създаден първоначално

...
Има ли по-лятно питие от джина?Джинът е бил създаден първоначално
Коментари Харесай

Ако животът ти поднесе лимон – направи си джин-тоник

Има ли по-лятно пиво от джина?

Джинът е бил основан в началото като лекарство. Прародителят на напитката е тръгнал от Холандия, а холандският доктор Франциск Силвий е написал първото документално удостоверение за филтрация на джин като диуретично средство. Макар и холандски, джинът става известен в Англия, британските войски се сражавали против испанците и го употребили като лекарство за храброст, както и против многочислените заболявания, които вървят с всяка война. Моряците от английската военната флота го смесвали с лайм, с цел да се предпазят от скорбут. Любимият на мнозина джин/тоник е фиктивен по време на колонизацията на Индия, когато огромна част от британците са наранени от малария. Затова британците вършат запарка от кора от хинин. Тази запарка по-късно ще се трансформира в добре познатия ни тоник.

Джинът може и да е основан като лекарство, само че в този момент джинът по-скоро се възприема като обичана лятна ободряваща напитка. 

От 2-ри до 4-ти юли (петък-неделя) в Пловдив в квартала на креативните промишлености Капана се открива „ Street GIN Festival “ или „ Уличният фестивал на джина “. Колко разнообразни типове джин има? Как се прави най-хубавият коктейл джин/тоник? Как да си изберем крафт коктейл и кой за вас е най-хубавият коктейл? Какви са хората, които пият джин? Какво да чакат посетителите от „ Street GIN Festival “?

Ако животът ти сервира лимон – направи си джин-тоник!

Гаро Узунян – един от уредниците на фестивала за актуалния джин и най-новите крафт коктейли – споделя повече в " Нашият ден ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР