Има ли по-хубав новогодишен подарък от топли вълнени ръкавички, изплетени

...
Има ли по-хубав новогодишен подарък от топли вълнени ръкавички, изплетени
Коментари Харесай

От библиотеката на мама: Топлата ръкавичка от Ангел Каралийчев

Има ли по-хубав новогодишен подарък от топли вълнени ръкавички, изплетени от мама? Може и да има, само че за Тошката това е най-чудесната изненада в празничната нощ. Момчето ги нахлузва и отива на пързалката. А там, там се случват доста забавни срещи. Бързо отваряйте книжката, с цел да разберете какво става на пързалката!

Ангел Каралийчев (1902–1972) е е български публицист и преводач, прочут със своите разкази и книги за деца. Работи като редактор и помощник в няколко периодически издания и издателства. Пише разкази, пътеписи и приказки, преразказва български и задгранични приказки и митове.
" Имало едно време... два пъти " - виртуозно осъществяване от Франк Тилие
Седемнайсетгодишната Жули изчезва през 2008 година, оставяйки една-единствена диря – велосипеда си, облегнат на дърво в гората. Това...
Прочети повече
През 1974 година посмъртно му е присъдена Почетна грамота на името на Андерсен за една от най-обичаните му книги, „ Приказен свят “, и е вписан в почетната книга „ Ханс Кристиан Андерсен “ от Международния съвет за детско-юношеска литература.

Роден през 1923 година, Любен Зидаров през днешния ден е един от най-разпознаваемите и обичани български илюстратори, посветил над седем десетилетия на илюстрацията за деца и за възрастни, както на изкуството на книгата. Работи в региона на графиката, живописта, стенния живописен текстил и измежду основоположниците на българския комикс.

Автор е на илюстрациите в книги като „ Приказки на Шехеразада “, „ Български национални приказки “, „ Островът на съкровищата “ на Робърт Луис Стивънсън, „ Подир сенките на облаците “ на Пейо Яворов, „ Морското вълче “ на Майн Рид, „ Том Сойер “ на Марк Твен, „ Приказки “ на Ханс Кристиан Андерсен, „ Приказки от целия свят “ на Николай Райнов и доста други.

Неговият илюстраторски гений е оценен в международен мащаб – сребърен и златен орден от панаирите на книгата в Лайпциг и Москва; притежател е на Голямата за илюстрация на СБХ на името на Борис Ангелушев; бил е измежду финалистите, номинирани за Международната Андерсенова премия и за Мемориалната премия „ Астрид Линдгрен “. През 2014 година е почетен с огромната премия на Столичната община за изцяло творчество и специфичен принос в региона на културата. През 2016 година получава оценката „ Златен век “ на Министерството на културата.
Очаквайте приключенията на " Тримата вълшебници "
С новата си брошура писателката Щефани Дале дава отговор на въпроса: Как се става самоуверен? Малко преди Коледа известната немска писателка Щеф...
Прочети повече
„ През годините моя креативна задача станаха над двеста книги, доста от тях илюстрирани и преиздавани по няколко пъти. Щастлив съм, че те се оказаха моята духовна връзка с няколко генерации читатели. “

Още от КНИГИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР