Има ли човек, който поне веднъж да не си е

...
Има ли човек, който поне веднъж да не си е
Коментари Харесай

Да полетиш с птиците

Има ли човек, който най-малко един път да не си е задавал въпроса " Какво би било, в случай че можехме да летим свободно и волно като птички? " Едва ли.

От много време ми се въртеше концепцията двамата с моята половинка да полетим с парапланер, паратрайк или делтапланер. Тъй като съм характерен представител на зодия везни, първо трябваше тази концепция да узрее в главата ми, след това да изчакам подобаващите метеорологични условия и едвам тогава да пристъпя към деяние.

Дойде и заветният ден, в който всичко дотук изброено беше налице. Нямаше причина да отсрочвам повече своя безгрижен птичи полет и купих ваучерите за тандемни полети с инструктор. Съобразихме се с рекомендациите им за това къде и по кое време е най-подходящо да се лети и уговорихме всичко. И като че ли е имало причина да изчакам толкоз време, тъй като всичко беше повече от прелестно. Атмосферата беше чиста, вятърът - тъкмо като за съвършения полет, небето - ясно, а гледката... тя напряко ти стопира дъха!





Дори и в най-смелите си показа чаках там някъде да се появи най-малко мъничка доза боязън от незнайното, от височината и изобщо от нещо, имайки поради, че ми беше за първи път. Действителността обаче беше доста по-хубава. Нямаше боязън, даже и капчица. Само едно безпределно успокоение, което заля всяка част на тялото ми, и чисто наслаждение от всичко това, което съзираха очите ми.

Сигурна съм, че заслуга за моето успокоение имаше и прелестният инструктор, който се усмихва на фотосите. На него аз напълно инцидентно попаднах, само че ориста си знае работата. Името му е Валери и съм му безпределно признателна.

Няма думи, с които човек може да опише чувството, то просто би трябвало да се изживее!

 

 

 

Save

Save
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР