Има куп храни, които приемаме ежедневно, а са изключително вредни

...
Има куп храни, които приемаме ежедневно, а са изключително вредни
Коментари Харесай

Кои са най-вредните за тялото храни?

Има куп храни, които одобряваме всекидневно, а са извънредно нездравословни за човешкия организъм.

Те водят освен до напълняване, а оттова и до затлъстяване, само че и до сърдечни болести и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Ние сме подбрали 10 извънредно нездравословни храни за организма, които е целесъобразно да изключите от менюто си.

Гумени мечета

Тук влизат всички типове гумени и дъвчащи бонбони. В тях има прекомерно доста калории, добавки, генетично модифицирани артикули, оцветители и ароматизатори и какво ли не още. А нито едно от тези неща не е потребно за организма.

Чипс

Този тип мноооого вкусна храна е доста нездравословна, тъй като е примес от въглехидрати и мазнини, в която има много оцветители и заместители на усети. А самата технология на производството на чипс води до образуването на канцерогенни синтетични мазнини, а както знаете канцерогените предизвикат появяването на рак.

Газирани питиета

Всички знаем, че газираните питиета са цялостни с доста захар, химия и газове, само че сякаш го забравяме. А в случай че прекаляваме с тях ще нарушим обмяната на веществата, може да предизвикаме някоя алергия (заради синтетичните оцветители), а въглеродът (мехурчетата) стават причина за повишение киселинността на стомашния сок. Това от своя страна води до появяването на гастрит.

Сладкиши

Вафли, бонбони, кексче, тортичка… всички ги обичаме, изключително пък преди цикъл. Но и те са цялостни с пъклен доста калории и химия, което води до нарушение на естествената обмяна на веществата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР