Има координираност на действията от страна на Русия - със

...
Има координираност на действията от страна на Русия - със
Коментари Харесай

Има ли организирано дестабилизиране на правителството?

" Има координираност на дейностите от страна на Русия - със прекъсването на газа, потреблението на транспортни компании, по същия метод, по който бяха употребявани против Филип Димитров (премиер на България от ноември 1991 до 30 декември 1992 година - б.р.), това е доста остарял сюжет - задушаваш някого с транспортни безредици и с това го сваляш от власт или с прелом, или с вътрешен прелом. Ние виждаме, че Бойко Борисов не желае избори , затова задачата е някакво извънредно несигурно, проруско и корумпирано ръководство от вида на кабинета " Беров ", т.е. без избори, а в границите на това Народно заседание да се направи такава коалиция - предателска, проруска и корумпирана. Виждаме Има Такъв Народ плаши, че ще се изтегли от болшинството поради македонския въпрос, а този въпрос не е поставян от правителството тия дни. И видяхме Вътрешна македонска революционна организация по какъв начин блокира Кресненския проход, крещейки: " Македония е българска " , което разкрива цялата истина около това несъгласие и тази позиция във връзка Македония на тогавашния срамен парламент - въпросът беше да се избави Вътрешна македонска революционна организация.... Какъв по-добър подарък за Путин от това да смъкна, без да е гръмнала една пушка, това българско държавно управление, което му подсети, че е бензиностанция с ракети и отхвърли да му се връзва на заканите да купува газ с рубли ".  

Това сподели пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.



Дайнов дефинира като най-лош сюжета, при който Има Такъв Народ си измисля причина, обвързвана с РСМ, да напусне болшинството и по този начин държавното управление да бъде свалено и да бъде конфигурирано плаващо, вид " Беров ":

" Което би било добре за всички, които изгубиха корупционни доходи, за всички, които обслужват Путин и така нататък Зависи най-много от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които явно са тези, които от време на време клатят лодката ".    

Според социолога Марчела Абрашева няма очевидно доказателство да има проведен проект за разлюляване на държавното управление, само че добави, че мощно усещане прави извънредно острата политизация - оборване на всичко, което вършат ръководещите, с политически причини:

" И окопаване на всеки в търсенето на своите последователи, за сметка на разрушаването на всевъзможни форми на говорене и консенсус към каквото и да е ".

 Марчела Абрашева

Експертът по комуникации  Любомир Аламанов разяснява:

" Всичко, което става, е пред публиката. Досега се говореше, че сякаш има гласност, а всичко ставаше подмолно и ние чувахме ехото от това, в случай че инцидентно изтече някой запис от диалозите.... В момента виждаме едни хора, всеки от които си има положителни или неприятни стремежи, само че си ги споделят доста остро. Всичко става пред публиката, а дали тя ще го понесе - това е друга тематика ".  

По думите му ръководещите би трябвало понякога да засилят позитивното обяснение на дейностите си .  

 Любомир Аламанов

Политологът Евгений Дайнов изрече мнение, че в ръководещата коалиция има два субекта, които са част от актуалния свят - Политическа партия и Демократична България, а Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са " отломъци от предмодерната българска политика ":

" Българският народ е същият, той е сцепен на две половини. Едната половина схваща естественото говорене на тази естествена власт. Другата половина живее в патриархална архаика и не схваща по какъв начин по този начин властта ще изяснява умерено - нали тя би трябвало да вика и да блъска по масата. Трябва да забележим на кантара кой ще надделее. В България постоянно с малко надвива актуалната част на българския народ и на българските държавници. Да забележим този път дали отново ще можем като Барон Мюнхаузен да се измъкнем от балканско-ориенталско-съветското тресавище ".  

Марчела Абрашева изрече терзание от това, че всяка от парламентарните и извънпарламентарните опозиционни партии не престават да приказват " на своите , за сметка на всички останали ":

" Не е видно по какъв метод това ще може да бъде съчетано в някакъв вид ръководство, какъвто и сюжет да има ".

Според Любомир Аламанов българите избират да учат, работят или емигрират на запад, което демонстрира, че желаят да сме там:

" Единствено една дребна групичка политически измамници желаят да ни извлекат от там, с цел да може те да ръководят постоянно, ползвайки някакъв финансов запас, който остава чувство на рубли и копейки, откъдето идват някои прякори ".

Войната към този момент промени всичко , с тази констатация проф. Дайнов продължи коментара си:

" Тя оказва помощ на българското общество да продължи да става по-съвременно, съответно и по-европейско и да преодолява някакви патриархални заблуди ".

Ветото пред европреговорите на Северна Македония е като капсула с Новичок, натикан в сърцевината на българското общество и популяризира отрова непрестанно , счита той и добави:

" Позорната рамкова позиция на гербаджийския парламент е измислена от Вътрешна македонска революционна организация, с цел да влязат в Народно събрание, а те даже не влязоха. За да спасим себе си от отравяне, би трябвало да решим въпроса с махането на това несъгласие и с денонсирането на рамковата позиция. Това са диващини, които тровят нас, ние страдаме от това несъгласие ".  

Ужасяващо политизират и токсичен е въпросът , обвързван светото на РСМ, сподели Марчела Абрашева и уточни, че е добре да има някакъв пробив, с цел да можем да се осведомяваме по въпроса и да приказваме, тъй като сега не се приказва по въпроса.

Според Любомир Аламанов войната е махнала доста маски и откъм гърба са се посочили озъбени съветски физиономии.

" Това, че не можем да се разберем със Скопие, демонстрира, че и от двете страни на границата има хора от някогашните секрети служби, т.е., свързани с Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които ръчкат целеустремено и вършат по този начин, че да не може да се получи съгласие ".

Интервюто на Диана Янкулова с проф. Евгений Дайнов, Марчела Абрашева и Любомир Аламанов в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР