Има жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и

...
Има жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и
Коментари Харесай

Защо да държим лака за нокти в хладилника?

Има дами, които обожават да си вършат маникюра у дома и за задачата постоянно купуват нови лакове. Но с оповестяването на пандемията доста от тях се оплакват, че не ги употребяват толкоз постоянно, колкото преди, тъй като нямат обществен живот. Вследствие на това някои изсъхват, а на други им изтича срокът на валидност. Как би трябвало да съхраняваме лаковете за нокти, с цел да запазим качеството им за по-дълго? Според някои специалисти, в случай че имаме свободно място в хладилника, по-добре е да ги държим там, с цел да не се скапват бързо. Това удостоверява и бюти специалистът Джейкъби Солдан пред Self, разкривайки по какъв начин съхранява своите лакове.

„ Ако държите лака си в хладилника, то той ще резервира същинския си цвят за по-дълъг интервал от време “, изяснява Рам Харихаран. Той показва, че температурата в хладилника забавя естественото обезцветяване и изпаряването на разтворителя в него, с което той изсъхва по-лесно.

Как да съхранявате лаковете в хладилника?

Сигурно си мислите, че лаковете нямат място при питателните артикули, само че грешите. Плътно затворени, те не крият никакъв риск за нея, нито миришат. Ако сте прибрали 4-5 лака в хладилника, които употребявате, няма значение каква температура е вътре. Важното е да ги извадите най-малко 30-40 минути преди лакиране. За да имате по-добър маникюр, лакът би трябвало да постои на стайна температура и да се разклати хубаво, написа Tialoto.bg

Съхранението на лака в хладилника е потребно според от това какъв брой постоянно го употребявате. Стоейки там в продължение на седмици, ваден 1-2 пъти, той няма да изсъхне толкоз бързо колкото в случай че е на открито, изясняват експерти пред The ​​Chicago Tribune. Ако поради обществената изолираност нямате дълги нокти и не се лакирате толкоз постоянно, подберете тези, които са съвсем цялостни и ги поставете в хладилника. Ако се притеснявате да не бъдат бутнати, ги поставете в плик и го завържете. Хубаво е да погледнете периодите на валидност и да изхвърлите всички, на които е изминал, с цел да предотвратите увреждане на плочките и да имате по-красив маникюр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР