Има химически рискове и опасност от алергии и други здравословни

...
Има химически рискове и опасност от алергии и други здравословни
Коментари Харесай

С какво може да са опасни детските играчки и как да избираме?

Има химически опасности и заплаха от алергии и други здравословни проблеми, също и градивни несъответствия, свързани с дребни детайли и опция те да доведат до задавяне и даже задушаване на детето.

Това сподели основателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова в ефира на телевизия Bulgaria On Air в навечерието на Деня на детето, за който доста родители към този момент стартират да приготвят подаръците.

По данни на Европейската комисия някои модели на едни от най-предпочитаните детски играчки не дават отговор на Директивата по отношение на сигурността на детските играчки, на европейския стандарт EN 71—1 и на Регламента REACH, защото съдържат рискови за малчуганите субстанции.

Така да вземем за пример, измежду пластмасовите кукли може да се срещнат такива със повишено наличие на фталати, което може да навреди на здравето на децата и да аргументи увреждане на репродуктивната система. Същият риск се открива и при някои от обичаните на момченцата коли с радиоуправление и звукови резултати. Констатирани са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР