Има голяма вероятност Булгаргаз да поиска намаление на цената на

...
Има голяма вероятност Булгаргаз да поиска намаление на цената на
Коментари Харесай

По-ниски цени може да предложи Булгаргаз от април 2019 г.

Има огромна възможност " Булгаргаз " да изиска понижение на цената на природния газ от месец април следващата година. Това съобщи пред публицисти изпълнителният шеф на " Булгаргаз " ЕАД Николай Павлов, представен от " 24 часа ", след днешното съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), на което беше разисквана цената, по която публичният снабдител ще продава природен газ за първото тримесечие на 2019 година.

По думите на Павлов изискването сдружението да изиска по-ниски цени за природния газ е до април да се запазят сегашните цени на мазута и газьола.

 В тримесечен период плащаме санкцията на Европейска комисия за БЕХ Обновена
В тримесечен период плащаме санкцията на Европейска комисия за БЕХ

Парите нямало да бъдат извадени от джоба на данъкоплатеца

Директорът на " Булгаргаз " изясни, че от към един месец се следи спад на цените на петрола от над 70 $ до под 60 $ за барел.

" Клиентите , с които " Булгаргаз " има контракт, сигурно ще закупуват природния газ на по-ниска цена, само че да се наемам с точна цифра е доста рано " , сподели Павлов.

" Булгаргаз " предложи на 10 декември на КЕВР да утвърди цена на природния газ за първо тримесечие на 2019 година в размер 44.80 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Предложената цена е по-висока с 3.51% или 1.52 лева./MWh спрямо цената за четвъртото тримесечие на 2018 година (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

На съвещанието на КЕВР нямаше възражения по отношение на препоръчаната цена. Окончателното решение на КЕВР ще бъде взето на закрито съвещание на регулатора на 28 декември , съобщи ръководителят Иван Иванов.

 Два разновидността за формиране на цените има
Два разновидността за формиране на цените има " Булгаргаз "

Условията ще могат да бъдат предоговаряни всеки две години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР