Има голяма вероятност България да навлезе в ситуация на продължителни

...
Има голяма вероятност България да навлезе в ситуация на продължителни
Коментари Харесай

Доклад: Вероятно България ще навлезе в масови протести срещу корупцията

Има огромна възможност България да навлезе в обстановка на продължителни митинги против всеобщо ширещата се корупцията и институциите. Прекалено бавното имунизиране вещае поредна вълна на ковид през есента със обилни стопански вреди, лимитирано потреблениее и нови ограничавания, спъващи работата на бизнеса. Трети за годината парламентарни избори ще забавят взимането на решения в ръководството, само че България не може да си разреши повече да бави внасянето на възстановителния проект в Брюксел, в случай че желае да получи тази година най-малко някакви средства от плануваните над 12 милиарда лева безплатна помощ от специфичните антикризисни фондове на Европейски Съюз.

Това са част от предизвестията на " Икономист интелиджънс юнит " от тази седмица към бизнесмените за политико-икономическата обстановка в България. Анализаторското звено на компанията, издаваща известното сп. " Икономист ", непосредствено съпоставя обстановката с тази, довела до продължителни митинги с десетки хиляди участници в Румъния в интервала 2017-2019 година и Словакия през 2018 година след убийството на проверяващия журналиста Ян Куцяк.
 Радев не вижда триумф без битка с корупцията Радев не вижда триумф без битка с корупцията
Постигането на стабилно развиване е невероятно без ефикасна битка с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи парт...

" Макар през последните 2 години да има прогрес със стандартите на Европейски Съюз за битка с корупцията, страната остава общо взето на същото равнище по усещане на корупцията, на което беше през 2013 година ", се споделя в отчета.

Авторите допълват, че служебното държавно управление ще продължи инспекциите на работата на предшественика си и това би могло да понижи риска от всеобщи митинги. Но незабавно по-късно се добавя: " Такива митинги евентуално ще бъдат провокирани от следствие за корупция активността на високопоставени членове на държавното управление или от огромен скандал, обвързван с известни национални фигури. "

поучава бизнеса да е подготвен сходни следствия и промени да се отразят на структурите за ръководство, както и да насочат вниманието на властта към това какви ги прави частният бранш. Затова следете политическите събития, отлеждайте се за кавги, способни да провокират всеобщи митинги и избягвайте противоречиви браншове като публичните поръчки, тъй като това може да ви трансформира в цел на митингите, споделят още на бизнесмените.

От " Икономист интелиджънс юнит " поучават бизнеса да работи за възстановяване на институционалната среда като не подминава, а приказва за корупцията на ниско равнище и за неефективната правораздавателна рамка, написа.
 Швейцарски институт сподели какво е наследството на Борисов за конкурентоспособността ни Швейцарски институт сподели какво е наследството на Борисов за конкурентоспособността ни
Когато приказваме за моторите на просперитета, България е най-зле във връзка с бизнес конкуренцията. Това демонстрират данните от класацият...

Има умерена възможност мощният публичният напън над държавното управление да разчисти корупцията да тласне управляващите към акция на интензивност с претършуване на офиси на компании, започване на правосъдни процедури против обвинени компании и довеждане на притежателите им да огромни разноски за отбрана, както и тежки вреди за репутацията им. Съветът е предприемачите да наблюдават бизнес практиките си, с цел да не позволяват корупция, както и да проверяват до дъно чиновници, присъединили се в корупция. За всеки случай стойте по-далеч от бранша на публичните поръчки допълват от EIU.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР