Има геополитически натиск за излизане на България от групата на

...
Има геополитически натиск за излизане на България от групата на
Коментари Харесай

Миков: Убиването на българското производство струва повече от митото от украинско зърно

„ Има геополитически напън за излизане на България от групата на страните, които страдат от евтиния украински внос  - импорт на земеделска продукция от трета страна във връзка с Европейски Съюз и се отразява зле. Очевидно България се е поддала на подобен напън. Обещанията за спада на инфлацията няма да се случат. Инфлацията е европейски и международен развой ”. Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен вътрешен министър Михаил Миков във връзка разискването в Народното събрание да бъде позволен вноса на на ниска цена украинско зърно, което директно ще се отрази на българското произвеждане.

„ Щом една страна разчита да таксува вноса от трети страни, с цел да си изпълни бюджета, то работата е доста закъсала. Убиването на българското произвеждане коства доста повече, то може да се мери в милиарди ”, сподели Миков.  

Той бе безапелационен, че надали става дума за огромни облаги от този импорт, само че „ убиването на българското произвеждане коства доста повече, то може да се мери в милиарди ”, сподели той.

„ Вече имаме сигнали в производството на млечни артикули, че една част от храните, които яде българина, са сухи млека, импорт от Полша, което е косвен импорт от Украйна. Този въпрос занапред ще се слага на социална полемика. Надявам се, че ще има ограничения в народен интерес, а не в общополитическия мейнстриим  на световната политика.

Идеята за промяна в службите той дефинира като „ борба за преодоляване на службите, лишаване на пълномощия на президента, като една поредна неустойчивост в българската народна власт. Ведомствата на МО и на Министерство на вътрешните работи в последните години се ръководят от лица, които са тясно свързани с тях – някогашни генерали, комисари. Наруши се главен принцип на демокрацията за гражданския надзор. ДАНС бе извадена от Министерство на вътрешните работи, с цел да има съвместен надзор. Политическата власт в този момент се пробва да обхване и Министерство на вътрешните работи, и службите ”, съобщи някогашният вътрешен министър Михаил Миков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР