Има европейски принцип – равенство на оръжията – каквото има

...
Има европейски принцип – равенство на оръжията – каквото има
Коментари Харесай

Марковски: Съдебните ни процеси са инквизиция

Има европейски принцип – тъждество на оръжията – каквото има прокуратурата, такова да има и отбраната. В момента правосъдните ни процеси са инквизиционни. Прокуратурата няма функционалност да взема решение делата и да споделя кой ще остане вечно в пандиза и кой не. Това съобщи в ефира на бТВ юрист Марин Марковски във връзка предлагането за повече пълномощия на прокурорите.

„ Никой не може да не извърши законово решение. Когато един сериен или всеобщ палач си признае закононарушенията, той се избавя от доживотната присъда и получава от 20 до 30 година Нашият живот е придружен от доста тежки закононарушения. България се трансформира от страната на розите в страната на вампирите. Имаме прекомерно доста жестоки убийства и хората с съображение споделят, че те би трябвало да се спрат. Има огромно значение, дали нарушителят ще получи 30 години, или пожизнен затвор. Трябва да бъдат спрени тези хора, тъй като не могат да бъдат превъзпитани “, съобщи Марковски.

„ В Германия, Франция и Англия има доживотни присъди, макар че предлагат да не се употребяват. Когато един човек е обладан от силите на злото се вижда какъв брой е рисков по делата му. Един отблъскващ нарушител като Момата съобщи, че в случай че знаеше, че ще получи доживотна присъда е нямало да извърши закононарушенията си. Това би трябвало да е задоволително, с цел да не се употребява съкратеното правосъдно произвеждане “, съобщи Марковски.

" Законодателят би трябвало да забрани съкратеното правосъдно произвеждане за избран кръг от категория от закононарушения. Прокуратурата е страна по делото ", съобщи Николай Кокинов, юрист и някогашен градски прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР