Има едно много ясно изречение на сградата на Народното събрание

...
Има едно много ясно изречение на сградата на Народното събрание
Коментари Харесай

Обединението ПП-ДБ се регистрира за изборите, Асен Василев заговори за импийчмънт на Радев

Има едно доста ясно изречение на постройката на Народното събрание – „ Съединението прави силата “. Днес вкарваме същински смисъл в това. Вярваме, че дружно ще реализираме вярата за нова България, за която всички си мечтаем.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред публицисти, откакто новосформираната коалиция сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ се записва в ЦИК за предварителния избор на 2 април.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов добави, че сега развиването на България е спряно от силите на статуквото, което не разрешава страната да тръгне напред.

Трябва огромно обединяване на силите, освен политическо, само че и на жителите. Нашата коалиция би трябвало да получи мандат, с цел да управляваме, да организираме промени. Призивът ни към всички жители е да ни поддържат, тъй като другояче България ще продължава да тъне в това безвремемие и липса на посока, уточни Иванов.

От своя страна някогашният финансов министър Асен Василев коментира, че по данни на Европейска комисия България е имала стопански растеж за 2022 година с 3,9%, а Брутният вътрешен продукт е възлизал малко над 168 милиарда лв..

Основното нещо е, че огромна част от този растеж се дължи на това, че има съответна политика по приходите и съответни обществени заплащания, които са подкрепили това да има ползване в популацията. Това, което сме се договорили с сътрудниците, е, че ще съблюдаваме 3 % бюджетен недостиг, обясни Василев.

На въпрос дали е допустимо да има импийчмънт на президента, Асен Василев отговори, че „ за импийчмънт може да се приказва, когато има парламент “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР