Има една добра новина в потока от неприятна информация за

...
Има една добра новина в потока от неприятна информация за
Коментари Харесай

Планът е: "Дано "Левски" се спаси някак"

Има една добра вест в потока от неприятна информация за почитателите на " Левски ". Константин Папазов от дълго време към този момент не е единствен претендент за акциите на клуба. Всъщност много искащи се насъбраха в последните дни, откакто министър председателят Бойко Борисов отхвърли да одобри джиросаните му от Васил Божков и Георги Попов дялове.

Дори не минава и ден, без да се появи нов претендент. Между всички тях обаче има две прилики - все имат огромно желание да спасят обичания клуб, само че  не са оповестили ясна идея по какъв начин да го сторят  -   с конкретен, сериозен, професионално направен и аргументиран проект. Подобен на този, който Божков и доближеният му тогава (а в този момент неприкрит противник) Цветомир Найденов внесоха за спасяването на ЦСКА през 2016 година

Такъв проект досега няма. Няма и у Наско Сираков - най-популярното име, към което се сплотяват обособени последователи и фенклубове, с надежда за избавление на клуба. В изразеното си обществено предпочитание да получи акциите голмайстор №1 в историята на " Левски " не предложи нищо по-различно от общи изречения като " Акциите на " Левски не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент да се работи за бъдещето на " Левски ", " Не може да харчиш повече, в сравнение с имаш " или пък " С масата почитатели, която направи чудеса, сами ще дойдат всички да популяризират в " Левски "...

А пък преди този момент в откритото писмо до Божков от Сираков и други ветерани (като Борислав Михайлов, Даниел Боримиров, Добромир Жечев и др.) мотивировката да им бъде прехвърлен мажоритарният дял от 86,6% бе дефинирана по този начин: " Да върнете акциите на обичания ни " наследник "  отбор в нашите сигурни ръце. Това е поръчител за безконечното битие на славния " ЛЕВСКИ ".

Звучи отлично за ухото на изстрадалия почитател, високопарно. Но даже и един от подписалите декларацията - Станислав Ангелов, призна: " За момента не сме чули какво ще се случи, в случай че господин Сираков вземе акциите. Не знаем неговата идея , само че ние като ветерани го поддържаме. " Ясно, в действителност е единствено това, че Бойко Борисов няма да бъде молен за помощ.

Да, концепцията на Сираков остава скрита, най-малко към този момент. Но има и друго. Пред bTV той заяви:

 

" Моите резултати и работа като началник са доказателство.

 

Докарахме 50 млн. лв. в касата на клуба. "

Тук обаче Сираков спестява основна детайлност - във въпросния интервал той отговаряше единствено по спортните въпроси в " Левски " . А за финансовото положение се грижеха притежателят Тодор Батков и изпълнителният шеф по финансите Константин Баждеков. 

Сериозен проект не показа и Константин Папазов. В неспирните си изявленията той отхвърляше да назове предприемачите, които са му дали обещание помощ:  " Не желая да разгласявам нищо авансово. Имам гаранции, само че въпреки всичко не желая да наподобявам след това като жертва на " Скрита камера ". Другият му коз - че ще разчита на вроденото си безсрамие, също звучи несериозно на фона на 16 млн. лева дълг, който има да погасява " Левски ".  А, да - и страната да бъде помолена да модернизира " Георги Аспарухов "...

Всъщност има и трети общ знаменател, към който градят проектите си всички мераклии за акциите на " Левски " -

 

огромната фенска маса.

 

Да, действително последователите направиха и не престават да правят чудеса от февруари насам и осигуриха над 1,6 млн. лева Но тази стихийна лоялност и предпочитание за помощ не може и не трябва да бъде дълготрайна вероятност поради своята неустановеност. Защото в тази ситуация става въпрос за огромни бюджети, в размер на най-малко 10 млн. лева, които би трябвало да бъдат обезпечавани с устойчиви източници на финансиране.

Да забележим и различен проект. Предложен сякаш от ветерани на " Левски " и стартиран от инж. Георги Манев. В него се предлага  да бъде изтеглен заем от страната в размер на 100 млн. лева , който да бъде изплатен за период от 20 година при двугодишен гратисен интервал. Идеята включва основаване на няколко камари на последователите, които да заплащат друг по мярка членски импорт, и така нататък Всичко е отлично, само че е пропусната основна детайлност - " Левски " не има активи за 100 млн. лева , с които да бъде гарантиран този заем... Отделно, упоменатите вътре ветерани като Емил Велев и Кирил Ивков изрично отхвърлиха да вземат участие в замисъла.

Да не забравяме и за 20-годишния предприемач Венцислав Манчовски, който предложи да вземе акциите и да дава на клуба 80% от годишните доходи на строителната си компания " Жи-Пи-Груп "... Но да спрем до обстоятелството, че въпросният млад предприемач се е представял преди година-две за представител на ЮНЕСКО за България. Нещо, което от международната организация изрично отхвърлят.

Така, като се тегли чертата, отвън политическите игри, които стартира, Васил Божков  няма сериозен и стимулиран довод да трансферира акциите на някого . Освен в случай че не се поддаде на прочувствена обосновка вид " клубът да се поеме от почитателите " или " ветераните идват на помощ ". Което е рисковано поради наближаващата напълно действителна заплаха от обявавене на " Левски " в неплатежоспособност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР