Има двуседмично забавяне от предварителния график на ремонтните дейности на

...
Има двуседмично забавяне от предварителния график на ремонтните дейности на
Коментари Харесай

Некачествен пясък бави ремонта на пешеходната зона във Видин

Има двуседмично закъснение от предварителния график на ремонтните действия на пешеходната зона във Видин. То е провокирано от доставката на фалшив пясък, разгласи кметът на общината Огнян Ценков.
"Спряно е полагането на гранита, който е доставен, заради събитието, че има некачествени инертни материали. Цитирам изпълнителя: "Разговаряно е с Росица Кирова, представител на Драгажен флот, преди две седмици, която е поела уговорката да сменят сита и технологии и така нататък, и да доставят първокласен пясък, с цел да може да се направи замазката на гранита според условията и според технологията. " До нощес (20 ноември) нямаше отговор и в последна сметка ми се обадиха, че се обадил чиновник на компанията, който им е споделил, че те не могат да обезпечат това качество на нужния неподвижен материал, заради което съм разпоредил на изпълнителя да бъде заменен доставчикът. Когато се извършват планове на територията на община Видин, аз постоянно давам инструкции да се работи с локалния бизнес, само че това не може да бъде за сметка на качеството, за сметка на преченето, което може да докара до веселба и до пропадане на плановете. "
"Изпълнителят на плана не взима от мен материал. Материал от мен взима един мой клиент, който прави бетонови и варови разтвори. Той на тях им правел разтвор за замазка. Материалът, който предлагаме, дава отговор на Българския държавен стандарт. Те желали замазката да е "по-бухнала ". Не знам какво значи да е "бухнала " замазката и считам, че дали е бухнала или не, е въпрос на рецептура на този, който я създава. Нямаме желание да променяме материалите, които предлагаме на цялата област, с цел да задоволим условията на някой, който, апропо, не съумя да ни изясни какво желае ", отговори Росица Кирова.
Първият стадий на плана би трябвало да завърши при започване на декември, а цялата пешеходна зона се чака да е изцяло актуализирана през месец май следващата година./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР