Има достатъчно доказателства, за да смятаме, че в затворническата колония

...
Има достатъчно доказателства, за да смятаме, че в затворническата колония
Коментари Харесай

Украйна в ОССЕ: Има достатъчно доказателства, че станалото в Оленовка е планирано масово убийство

Има задоволително доказателства, с цел да считаме, че в затворническата колония в Оленовка е осъществено планувано съветско всеобщо ликвидиране на украински военнопленници. Това съобщи непрекъснатият представител на Украйна към интернационалните организации във Виена Евгений Цимбалюк по време на особено съвещание на Постоянния съвет на ОССЕ.

Той показва, че става дума за всеобщо ликвидиране на хора, които са били предпазени от интернационалното право.

Украинският дипломат показва, че сателитните фотоси демонстрират, че е потърпевша единствено една постройка – тази, в която са били преместени военнопленниците директно преди офанзивата. Анализът на фотосите демонстрира термобаричен гърмеж от вътрешната страна, а не обстрел извън.

" Масовото ликвидиране на украински военнопленници в затворническа колония в окупираната Оленовка,както и оповестените видеоматеришали, показващи ужасни случаи на мъчения, физически издевателства, нечовешко отношение и съзнателно ликвидиране на украински военнопленници, е блестящо удостоверение за това, че Русия не познава граници в своята свирепост и безчовечие. " – акцентира Цимбалюк.

По его думите му, в този момент няма никаква разлика сред съветските дипломати, призоваващи към разстрел на украинските военнопленници, и съветските войски, които вършат това в Оленовка.

" Това жестоко и съществено нарушаване на интернационалното филантропично право, в това число на Женевските конвенции, заслужава освен уверено наказание от наша страна, само че и потребление на всички налични механизми за привличане под отговорност на всички отговорни за съветските военни закононарушения. Независимо какъв брой време ще отнеме това. " – акцентира лидерът на украинската задача в ОССЕ.

Той прибавя, че не трябва да се разрешава на Русия да употребява своихте марионетки във краткотрайно окупираните територии, с цел да заобиколи интернационалните си задължения и да избегне понасянето на отговорност за действията си.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР