Има доста хранителни продукти и други неща, като вредните навици,

...
Има доста хранителни продукти и други неща, като вредните навици,
Коментари Харесай

Неподозираните тайни врагове, които съсипват жестоко ЗЪБИТЕ ни

Има много хранителни артикули и други неща, като нездравословните привички, които могат да навредят на блестящата усмивка. Освен че потъмняват зъбите, те могат да ви основат и по-сериозни проблеми с тях като увреждания, кариеси, проблем с венците и други. Има обаче и други секрети врагове на вашите зъби, които елементарно могат да ви отдалечат от мечтаната красива усмивка. Нека забележим кои са:

Фъстъчено масло – вкусно и потребно, това масло участва все по-често на трапезата ни под една или друга форма. Колкото и да ви харесва, най-добре намалете потреблението му, тъй като зъбите ви и по-точно техният бял цвят са застрашени от него.

Някои питиета – известно ви е, че кафето и чаят могат да ви лишат от искрящата усмивка. Освен тях, газираните питиета или някои плодови сокове също могат да причинят проблеми със зъбите. Резултатите от консумирането на алено вино пък са забележими още след първата чаша.

Бери плодове – обичаните горски плодове, които си хапваме като утринна или междинна закуска, или пък по всяко друго време през лятото. Те обаче съдържат прекомерно наситени цветове, което може да оцвети езика и зъбите ви. Хубаво е след потреблението на такива плодчета да измиете добре цялата джука, наблягайки изключително на зъбите.

Барбекю сос – толкоз вкусен, че можем да го хапваме с съвсем всяко ядене! Това обаче по никакъв начин не е за похвала. Този апетитен сос може да промени доста цвета на зъбите, ето за какво откакто си хапнете от него, е добре главно да почистите зъбите.

Начини за избелване на зъбите – да, тъкмо по този начин. Разбира се, в случай че се подлагате на сходна процедура, е напълно естествено да търсите избелващия резултат. И подобен фактически се реализира. След като действието му отмине обаче, зъбите стават една концепция по-тъмни, в сравнение с са били преди процедурата. Това се случва поради веществата, употребявани при избелването, които нанасят вреди върху емайла. Ако започнете да избелвате зъбите си, би трябвало постоянно да се подлагате на процедурите.

Различните медикаменти – несъмнено, в случай че имате потребност, заради влошено здравословно положение, би трябвало да приемате медикаменти. Не се учудвайте обаче, в случай че усмивката ви не е такава, каквато сте си я представяли. Някои сиропи за кашлица, хапчета за смучене и антибиотици имат в състава си субстанции, които потъмняват зъбите.

Вода за уста – още една изненада, имайки поради, че водата за уста се предлага за постоянно прилагане за здрави зъби. Ако преди този момент не сте почистили усърдно зъбите си обаче, веществата във водата може да реагират с останки от храна и това да докара до формиране на петна по зъбите.

Стремете се да почиствате зъбите си усърдно с четка и паста за зъби, а след това и с конец. Изплаквайте с чиста вода, с цел да си гарантирате тяхната белота.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР