Има допуснати нарушения и впоследствие са били отстранени, каза министър

...
Има допуснати нарушения и впоследствие са били отстранени, каза министър
Коментари Харесай

Ще отпадне ли Несебър от ЮНЕСКО?

Има позволени нарушавания и след това са били отстранени, сподели министър Найден Тодоров

Няма заплаха Старият град в Несебър да бъде изваден от листата на ЮНЕСКО, защото предходният длъжностен министър на културата Велислав Минеков се е занимавал доста интензивно с този въпрос. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ наследникът му на този пост Найден Тодоров.

„ Вече има работа по проект за запазване и развиване на Несебър. Предстои посещаване в България на зам.-генералния шеф на ЮНЕСКО и това ще бъде една от обсъжданите тематики “, добави той.

„ За мен с изключение на административната и техническата работа има още нещо, което би трябвало да се направи, а точно осведомителна акция за хората в Несебър, които с дейностите си могат да допринесат това да не се случи “, разяснява новият министър на културата. 

" Доколкото съм осведомен, има позволени нарушавания и след това са били отстранени ", добави той.

Служебният министър разяснява и свадите в Народния спектакъл, като посочи, че няма открити нарушавания при инспекцията от министерството. 

„ Има обаче решения, които към момента не е ясно дали са верни. Имахме един много артистичен митинг от страна на Александър Морфов, който разбирам. От това нещо обаче бе основана една доста огромна вест “, добави той.

Според него този проблем е трябвало да остане вътрешен, а шефът Васил Василев е трябвало да реагира още в самото начало на случилото се. Той обаче не го е направил, тъй като евентуално се е надявал въпросът да се самореши, а това не се е случило. 

Скандалът в театъра стартира с една надраскана врата с протестни лозунги. Режисьорът Александър Морфов призна, че действието е негово, а кабинетът е на PR-а на театъра Велислава Кръстева. Тя беше народен представител от Движение за права и свободи, а в последните години се появява постоянно до почетния ръководител на партията Ахмед Доган в редките му обществени появявания. Директорът на театъра Васил Василев твърди, че тя е назначена на база на професионалните ѝ качества.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР