Има доказателства за куп нарушения в най-голямата акушеро-гинекологична болница в

...
Има доказателства за куп нарушения в най-голямата акушеро-гинекологична болница в
Коментари Харесай

Д-р Елена Георгиева: Има доказателства за куп нарушения в “Майчин дом“, но мерки не се предприемат

Има доказателства за куп нарушавания в най-голямата акушеро-гинекологична болница в страната " Майчин дом ", само че все пак не се подхващат никакви съответни ограничения от институциите. Това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция доктор Елена Георгиева, която е работила в лечебното заведение.

Сигналите против управлението на болничното заведение не са анонимни, а зад тях стоят имената на съответни лекари, сподели още тя. По думите й това не е просто някакъв междуличностен спор, който е подбуден от финансов или различен претекст, а се касае за едни доста съществени нарушавания в болничното заведение, които слагат в риск най-много пациентите.

Коментарите за чудесното финансово положение на болничното заведение са смехотворни, изясни доктор Георгиева. Тя уточни, че над 6 милиона лв. са задълженията на " Майчин дом ", а облагата е едвам 109 000 лв..

Доктор Алан Начев също подлага на критика актуалното управление на болничното заведение. По думите му са закрити доста отделения. Не оставяйте една реликва да бъде превърната в пустиня, прикани той. Според него новото управление не би трябвало да е от лекари, а от финансисти.

Дарик радио работи по тематиката за проблемите в Майчин дом след сигнал на лекари.

От Министерството на здравеопазването обявиха за Дарик, че по отношение на подадени сигнали против лечебното заведение, се правят инспекции от НЗОК, Главна дирекция " Национална полиция " и от КПКОНПИ, които към момента не са завършили. В нея се споделя още, че сигнали за активността на " Майчин дом " са изпратени и до Агенцията за държавна финансова ревизия. От ведомството допълчват, че след привършване на всички инспекции, резултатите ще бъдат прегледани за следващи дейности.

Потърсихме и управлението на " Майчин дом ", за неговото мнение по поставените проблеми, чакаме и ще дадем опция да се чуе и тяхната позиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР