Има апатия в обществото и нежелание за някаква активна гражданска

...
Има апатия в обществото и нежелание за някаква активна гражданска
Коментари Харесай

Цветанов: Правителството не е изпълнило нито един от ангажиментите, за което беше създадено

" Има незаинтересованост в обществото и отвращение за някаква дейна гражданска позиция, пристигна и следващото отчаяние, което хората претърпяха от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", тъй като те бяха артикул на президента Румен Радев, получиха социална поддръжка на база декларираните им кардинални позиции за смяна на статуквото, и виждате, че след няколко парламентарни избори за къс интервал от време в този момент към този момент имаме държавно управление, което е на ротация, разяснява Цветанов. 

Той продължи рецензията към ръководството като уточни, че в управническата стратегия е записано " триумф е влизането в " Шенген " на последния съвет през октомври ".

" Това не беше допустимо да се случи. В момента имаме непълен " Шенген ", който по всяка възможност ще стане факт от март месец, само че той е въздушен и морски, което значи, че за бизнеса и за елементарния жител няма да има безусловно никаква смяна. Бизнесът още веднъж ще натрупа загуби с престоите, които ще има на българо-гръцката и на българо-румънската граница. Ще има още веднъж километрични опашки, които ще бъдат за туристическия сезон, към Гърция или към България, което значи, че тази съществена функционалност, с цел да се сътвори държавното управление и залегнала в главните му цели, не може да се осъществя ", даде за образец Цветанов.

" Другото, което следя е с еврозоната - всички специалисти, които споделят обективното мнение, знаят, че от 2025 година няма по какъв начин да се присъединим към еврозоната. И другото, което е най-същественият проблем, и тъкмо тук съгласно мен трябваше да се концентрира повече внимание и сила на държавното управление, а не междуличностните им престрелки, това може да бъде, единствено и само когато се обединят към Плана за възобновяване и резистентност ", добави Цветан Цветанов.

Според Цветанов би трябвало да има капиталов климат, посредством който да могат да се обрисуват избрани компании да влагат в страната ни, да не променяш данъчното законодателство, което визира този инвеститорски интерес, който би трябвало да бъде предпазен и да има някаква прелест.

" Ние сега просто гоним и евентуални вложители, които може би са възнамерявали да влагат в страната, тъй като те ще избират една Гърция, ще предпочетат една Румъния, даже ще избират една Турция, която е отвън Европейския съюз, само че има добра работна ръка. Вие виждате в Северна Македония всичко това, което се случва, даже и при тези предварителни парламентарни избори, които са предизвикани да бъдат извършени там, виждате отново какъв политически консенсус се реализира с избора на по този начин наречения " длъжностен кабинет ", изброи водачът на " Републиканци за България ". 

" За първи път албанец ще ръководи страната, това е ръководителят на Народното събрание и също по този начин министърът на вътрешните работи, който е назначен в този временен или длъжностен кабинет е от опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, което значи, че те са построили и са създали подобен парламентарен режим, с цел да може фактически да има бистрота в изборния развой и да няма клатушкане в една или в друга посока. И една Северна Македония да наподобява по-добре политически на фона на България, която е член на Европейския съюз! ", даде за образец Цветанов.

" Смятам, че това е несериозно и ние би трябвало доста да наваксваме от това закъснение, което получаваме през днешния ден. И тези бюджетни прогнози, които са дадени с приходната част, аз съм уверен, че освен това политическо положение и тази липса на вероятност бюджетът няма да бъде изпълнен в този си размер, който е очакван, и може би част от тези финансови разноски, които са планувани, също няма да могат да бъдат изхарчени, тъй като първо няма да ги има, и другото, което е, че има поредност от процедури, които едва ли ще могат да бъдат извървени ".

Цветанов изрази мнение, че към този момент няма същинска действителна градивна съпротива, всичко е единствено цирк, всичко е единствено кавги и в действителност обществото или политолозите споделят: " Няма опция ". Това още повече убива всякаква и дребна вяра и сила, която би могла да има в хората. И по тази причина това, което ние вършим сега от " Републиканци за България дружно " с нашите сътрудници от Коалиция " Заедно за мощна община ", е да споделяме с нашите структури по места и да търсим тези престижи, които фактически са с доверие в обществото. Защото единствено да ви кажа, че когато бях преди няколко дни в Стара Загора ми споделиха, че в Раднево настройките са да бият депутатите, а не да си приказват с тях. Това е много обезпокоително от позиция на настройки в обществото ", даде за образец Цветанов.

По тематиката за идните европейски избори ръководителят на " Републиканци за България " сподели, че се водят диалози, само че първо желае да види, какъв е вероятният капацитет за основаването на една платформа, която да сплоти всички тези, които желаят фактически някаква смяна и градивен разговор.

" Не да се водят диалозите на махленско равнище, а да се водят всъщност и със съответните експерти, които има във всяка от партиите. Ако не намерим съидейници в тази посока, може би ще концентрираме вниманието си за парламентарните избори, които съм уверен, че ще бъдат предварителни, тъй като освен това положение, в което се намира страната, и с тези спорове, които всекидневно ни заливат, може би ще се върнем по време на европейската акция към това, което наблюдавахме по време на локалните избори. Вие знаете, че по време на локалните избори " Промяната ", " Демократична България " и ГЕРБ управляваха дружно, само че те взаимно се противопоставяха толкоз доста и обществено и на национално равнище, и през медиите, че в действителност в един миг се получи шизофренно чувство в обществото. Ти си дружно с тях, само че в същото време прехвърляш негативите от единия на другия и единствено някакви кавги се продуцират. Ако това ще е европейската акция - не си заслужава да участваш ", добави още Цветан Цветанов.

По думите му това ще демотивира доста от същинските, действителните гласоподаватели.

" Евроизборите се падат тъкмо при започване на дейния летен сезон, юни месец, което също е причина за ниска изборна интензивност. Защото хората не имат вяра, че тези евродепутати, които ще бъдат определени, ще могат да защитят националния интерес в Брюксел. Защо го споделям? Защото никой в България единствено преди два месеца не обърна внимание на това, което мина като гласоподаване в Европейския парламент. Има работна група сред Франция и Германия, които внасят промени за метода на действие на Европейската комисия и на Европейския парламент ", добави политикът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР