Има алтернатива на газа на Путин, заяви на лекция в

...
Има алтернатива на газа на Путин, заяви на лекция в
Коментари Харесай

Майк Помпео в София: Има алтернатива на газа на Путин - втечнен и добив на шистов

" Има опция на газа на Путин ", съобщи на лекция в София Майк Помпео, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати при президента Тръмп.

Той бе поканен от КРИБ да е преподавател по тематиката енергетиката и опциите на България да се трансформира в водач в енергийната сигурност в района. Помпео потърси независимостта от съветските доставки в добива на шистов газ. 

" Потребявате 3 милиарда куб. метра, а стоите върху 500 милиарда ", сподели той, като прикани да не се разрешава възбрана за добива му. 

Помпео акцентира, че поради близостта си с Украйна България може да има значима роля във възобновяване на страната, написа " 24 часа ". Бившият държавен секретар припомни още, че Съединени американски щати са отменили глобите против " Северен поток 2 ". 

" Сега няма надеждни доставки на съветски газ в Европа. Затваряме нуклеарни реактори, споделяме " не " на въглищата и се провалихме пред нашите хора ", установи той.

Помпео предложи Съединени американски щати да оказват помощ на България с шистовия газ и заключи, че страната ни може да се трансформира във значим сътрудник в Централна Европа.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР