Илюзионистът Венсан Петров, когото помним от “България търси талант”, жъне

...
Илюзионистът Венсан Петров, когото помним от “България търси талант”, жъне
Коментари Харесай

Венсан Петров: Всички имаме нужда от смях, но готови ли сме да се посмеем на себе си?

Илюзионистът Венсан Петров, който помним от “България търси талант”, жъне големи триумфи със своето шоу "Животът ме изненада ". Първите няколко издания на шоуто минаха повече от ужасно, а през днешния ден следва и столичната премиера. Но защо иде тирада в него? Как наподобява светът на един 30-годишен ерген, магьосник, живеещ с родителите си? "Знам, че звучи като начало към анекдот, но не! Това е моята действителност, която тотално се размина с упованията ми като младеж. Даже в този момент, като прелиствам какво съм написал, за да си оправя правописните неточности, си крещя – „ Дали да не пропусна това с „ 30-годишен “, че напълно ми падат възможностите да забия нещо на това шоу… “, споделя самичък за представлението си Венсан. А ние го помолихме да повдигне малко завесата...

- Здравей, Венсан! Къде те откриваме сега?

- Здравей! Виж по какъв начин забавно звучи „ къде те откриваме “, като че ли някой ме е търсил, че да ме откри, хаха. Хващаш ме в крачка, до момента в който жонглирам с 2-3 задания. Нали знаеш по кое време изпитваш задоволеност от това, което работиш? Когато би го правил и без пари. Е, по този начин се усещам и аз с шоуто и работата си в Bri4ka. И двете като че ли са ми занимания, а не работа.

- Феновете от дълго време чакат независимо шоу от теб, само че повдигни завесата - какво да чакаме?

- Смело боравиш с думата „ почитатели “, да знаеш, хаха! Не очаквайте нищо, елате без очакване, без предварителна конфигурация. Взимате си настроението, оставяте си непотребните „ предубеждения “ и идвате да се посмеем дружно. Това, което ще чуят хората, е моят живот, моите проблеми, моите визии, които обаче за всеобща изненада, се оказват близки до мислите и проблемите на доста хора. Затова и името на шоуто е такова – „ Животът ме изненада “. Така че дано дружно се посмеем на това какъв брой непредсказуем е животът и по какъв начин упованията ни се разминават с действителността.



- Кога, съгласно теб, на един актьор му е време да направи нещо самичък? Да застане самичък на сцената пред публиката и да покаже всичките си благоприятни условия? Как усещаш, че моментът е пристигнал?

- Въпросът е по кое време на един актьор му е време да заживее самичък, в случай че питаш моите родители! Иначе считам, че моментът, наименуван "готов съм да изляза самичък на сцената " е някакъв рационален микс от персонална преценка и съответстващо непознато мнение. Тоест, ти самичък да оценяваш опциите си и дали си кадърен, само че и да се вслушваш в хората в профил. Задължителното изискване обаче е да имаш вярата в себе си, че можеш! Колкото до „ момента “, той моментът я пристигна, я не. Затова ти си създаваш момента и това е.

- Има ли в България същински стендъп? Смяташ ли, че към момента има едно звено в шоубизнеса, което остава незаето в това отношение?

- Както знаеш, а и елементарно може да се ревизира онлайн, аз се занимавам със стендъп от 2013-а година. За толкоз доста години се показваха и изчезваха всевъзможни шоута и формати, определящи себе си като „ стендъп “, а наличието им изобщо не дава отговор на формата. Да не встъпвам и в тематиката какъв брой от това, което се създава на сцена, в действителност е положително. Прекалено доста от „ комедиантите “ се осланят на тоалетен и безпричинно изострен комизъм, което отблъсква, така и така „ младата “ ни публика от целия род. Просто ще кажа на хората: ходете и гледайте, има доста положителни стендъп комедианти в България, просто би трябвало да попаднете на тях.



- Коя е обичаната ти стендъп звезда измежду дамите?

- А, в този момент! Истината е, че нямам. Знам, че ти се желае да имам, но нямам. Израснах с шоутата на хора като Крис Рок, Кевин Харт, Еди Мърфи, Габриел Иглесиас, Джими Кар, Луис СиКей, Рики Джървейс и още доста велики имена в стендъпа. Но несъмнено на международния пазар има дами с невероятни кариери в това изкуство, като Ейми Шумър, Сара Силверман, Али Уонг и други.

- Изпрати ни след края на изявлението едно твое видео с заблуда и обещаваме да го публикуваме. Освен в случай че няма голи зайци! Всъщност - ще има ли заблуда в шоуто през днешния ден?

- Видео? Видео? Видеоооо?! Няма видео! На който му се гледа е добре пристигнал през днешния ден в София Лайф Клуб, с цел да гледа онлайн! Това, което върша, би трябвало да се преживее с цялата публика, а не пред екраните. Достатъчно време прекарваме пред тях. И, да! Илюзия ще има! Всъщност, няма… По-скоро има занимателни фокуси, типично в моя жанр. Аз не съм илюзионист, пък и стендъп комик не съм точно… Аз съм комедиен магьосник, изобщо човек, който обича да забавлява хората – ентъртейнър го обобщава добре. Обожавам да разбърквам страстите в публиката и тъкмо това се случва и на това шоу.

- Вярваш ли в това, че когато сред актьор и аудитория тече същинска сила, дори и на сцената да има един човек, който не прави нищо, на хората ще им хареса? Вярваш ли, че силата е половината от скеча?

- Ето в това имам вяра най- доста! Да, сред аудитория и актьор, всичко е сила. Хубав текст може да имаш, само че в случай че не се свържеш с публиката, тя да те усети и да започнете да си подавате сила, просто няма да стане нищо! Според мен, това е повода да съществува и думата „ харизма “. Това естествено привличане и елементарно свързване с дадени хора. Те са харизматични, те са кълба от сила, която допира хората по един или различен метод.



- И за край - най-нелепата ти, най-смешната ти неточност пред аудитория … ще ни разкажеш ли за нея?

- Нелепи обстановки на сцена има на всяко шоу, това го прави още по-забавно за публиката. Но мога да ти дам образец за обстановка, в която несъмнено се почувствах неуместно. Бях на присъединяване на един прием, където попаднах поканен от Шкумбата. Без да допускам, от над 200 индивида извадих на сцената най-важните хора от компанията – шефа, жена му, дясната му ръка и секретарката. Един след различен в четири разнообразни номера. „ Какво толкоз “ ще си каже човек, в случай че не ме е гледал, само че в случай че ме е гледал, ще знае, че когато извадя човек на сцена, аз го пръсвам от смешки. Дам, възприятието беше доста изключително, когато ми описаха за какво толкоз доста са се смели всички. Хората бяха доста готини и интелигентни, а преживяването – незабравимо. Поуката е, че каквито и да сме, каквото и да се случва, не би трябвало да забравяме възприятието си за комизъм! Всички имаме потребност от смях…
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР