Илюстрация Увеличаване Смаляване Други романи на големи писатели, публикувани дълги

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Други романи на големи писатели, публикувани дълги
Коментари Харесай

Книга: Уолт Уитман - "Животът и приключенията на Джак Енгъл"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Други романи на огромни писатели, оповестени дълги години след гибелта им:
Труман Капоти – " Лятно пътешестване " (изд. " Колибри " )
Владимир Набоков - " Оригиналът на Лаура " (изд. " Фама " )
Албер Камю – The First ManКнига: Уолт Уитман – " Животът и приключенията на Джак Енгъл "
Издателство: " Лист "
Цена: 12 лева

Романът на най-вече известния като стихотворец Уолт Уитман (1819 - 1892) е открит от откривател на неговото творчество при започване на предходната година. " Животът и приключенията на Джанк Енгъл " датира от 1852 година, оповестена на части във вестника The Sunday Dispatch и рекламирана като автобиографична история. Главите излизат на страниците анонимно, само че авторството е доказано, откакто героите и сюжетът съответстват с хрумвания, които Уитман разказва в дневниците си.

По това време Уитман постоянно участва в американската преса с късите си разкази (по това време вестниците разчитат извънредно доста на формата като метод да притеглят читатели), което прави завоя му към поезията ексцентричен ход, който постоянно е учудвал откривателите на неговото творчество. Самият Уитман постоянно се е изразявал сериозно към прозаичните си произведения.

Романът в известна степен демонстрира все по-голямото наличие на поезията в прозата му. Във времето, когато той написа " Животът и приключенията на Джак Енгъл ", Уитман работи и по " Стръкчета трева ", която след това се утвърждава като една от водещите поетически книги в американската литература.

Новооткритата книга е скъпа и поради портретирането на другите обществени пластове в Ню Йорк в средата на XIX век: " Ню Йорк е разрастващ се град с неограничени благоприятни условия, само че в нищо неговата сила не е по този начин доловима, както в подрастващото потомство – в тяхната просвета и наперените им стъпки. "

Преводът от британски е на Стефан Радев.

Това не е първата открита непубликувана творба на Уолт Уитман. През 2015 година излиза Manly Health and Training, неиздаден ръкопис от 1858 година, в който той събира препоръките си към мъжете за поддържане на физическа форма и външен тип.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР