Илюстрация: Теодор Ушев Български граждани организират Поход за свобода и

...
Илюстрация: Теодор Ушев Български граждани организират Поход за свобода и
Коментари Харесай

Български граждани организират Поход за свобода и мир „Не на рашизма!“

Илюстрация: Теодор Ушев

Български жители провеждат Поход за независимост и мир под надпис „ Не на рашизма! “.

Шествието ще се организира на 9 май в 18.30 ч. на площад „ Независимост “ в София, откъдето спокойно ще се насочи към постройката на съветското посолство.

„ Приятели, от месеци Русия се пробва да изнудва България, прекъсването на доставките на природен газ е прям опит за дестабилизация на страната ни. Путин удря нас, тъй като ни смята за безвредна цел, уязвима за отровната му агитация, лесна плячка за империалистичните му проекти. Става все по-ясно какъв брой безумна е концепцията за неутралитет във войната на Русия против Украйна. За Путин всеки акт на свободна воля от наша страна е акт на експанзия към него. Сега е моментът и българското държавно управление, и българските жители да се противопоставим на незаконните опити на Русия да дефинира политиките ни “, пишат уредниците на събитието.

„ На този декор про-руските лобита в България ще изискат от нас да се отдадем на лицемерни празненства по случай Деня на успеха на Русия над фашистка Германия. Няма да го създадем, тъй като през днешния ден фашизмът е в Русия на Путин “, безапелационни са те.

„ Държавата-терорист, която бомбардира деца, мъчи, изнасилва, срутва градове и човешки животи в Украйна и изнудва целия свят, се изгаври с милионите жертви в битката против нацизма през Втората международна война. Няма място за празнуване “, считат уредниците.

Те приканват българските жители да излязат по улиците и площадите и да употребяват 9 май, с цел да потвърдят поддръжката си за Украйна.

„ Осъзнаваме, че ще е мъчно, само че няма да се поддадем на шантажите на Русия. Няма да позволим България да се трансформира в съветска губерния. Изискваме безапелационна позиция от всички партии в държавното управление и от президента Румен Радев в поддръжка на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България. А времето за празнуване на Деня на успеха ще пристигна скоро. Но празникът ще наподобява напълно друго. Защото Украйна ще завоюва тази война и ще бъде новият победител на Европа, извоювал свободата ни от съветския фашизъм “, обявиха уредниците.

„ За мен 9 май е Денят на Европа – празник на обединяването и мира “, написа в профила си във „ Facebook “ Данита Заричинова, която е един от оргазиторите на Похода против съветския фашизъм.

„ За страдание, в България се празнува в този ден повече успеха на алената войска. Тази година ще е още по-извратено, поради всички зверства на Русия в Украйна “, съобщи тя. „ Всеки, който споделя това чувство и желае да съобщи, че сме срещу съветския фашизъм и пропутинските партии в Народното събрание ни, които го поддържат, дано да пристигна на 9 май “, моли Заричинова.

Тя показа също, че се търсят доброволци, които да наблюдават за провокации по време на шествието.

Никола Груев, още един от орагизаторите, заяви в профила си в обществената мрежа, че за трети път се включва в организацията на акция в поддръжка на Украйна.

„ Толкова мотиви се събраха за това да излезем всички естествени българи, че в случай че стартира да ги изреждам, този статус ще стане безконечен. На 9-ти май ще гледаме по какъв начин в Русия вършат паради на гнусната си, прогнила войска, до момента в който в същия миг тя продължава да прави геноцид на територията на суверенна страна. И ще бъдем гневни. Ще можем да излеем този яд по улиците на София и пред двете основни замъци на съветската агитация у нас – Президенството и посолството на Русия “, съобщи той.

„ Шествието беше замислено преди две седмици и ще се организира по проект “, осведоми Груев. „ Въпреки, че от днешна позиция бих добавил в маршрута и Министерство на вътрешните работи, с искане на оставката на Рашкоff “, написа той.

В умозаключение уредникът прикани българските жители да споделят събитието, тъй като „ би трябвало да сме доста “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР