Илюстрация: СГХГ Бронзова артинсталация ще бъде поставена временно на мястото

...
Илюстрация: СГХГ Бронзова артинсталация ще бъде поставена временно на мястото
Коментари Харесай

Бронзова къща ще бъде издигната временно на мястото на мавзолея в София


Илюстрация: СГХГ

Бронзова артинсталация ще бъде сложена краткотрайно на мястото на мавзолея в София. Бронзовата къща на художника Пламен Деянофф ще бъде инсталирана в градината на площад " Александър Батенберг " в столицата в края на годината.

Тя ще остане там до края на 2018 година Поставянето ѝ е обвързвано с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година и последващото вдишване на тази роля от Австрия, където създателят на инсталацията живее и работи.

Бронзовата къща не е солидна постройка, а по-скоро наподобява на плетеница от елементи от солиден бронз, които са ръчно отлети и обработени. Тя ще е висока 14 метра, а основата ѝ ще е с размери 7 на 7 метра. Определя се като най-голямата в света скулпутра-сграда. Пространството сред стените ѝ може да се употребява за разнообразни събития.

Според представянето на плана той е въодушевен от дърворезбите в българските възрожденски здания. В същото време стилистиката на скулптората е модерна.

Проектът на Пламен Деянофф беше показан в Софийската градска художествена изложба преди няколко месеца. Преди години скулпторът е имал упоритости да сложи артинсталацията в родния си Велико Търново.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР