Свръхтуризмът се превръща във все по-сериозен проблем в Европа, както

...
Свръхтуризмът се превръща във все по-сериозен проблем в Европа, както
Коментари Харесай

Все едно сме добитък - как туристите определят най-пренаселената атракция в Европа

Свръхтуризмът се трансформира във все по-сериозен проблем в Европа, както и на други места по света. Евтините полети и " наваксването " след затварянето по време на пандемията изиграха своята роля за това.
 Още забрани за туристите във Венеция
Още забрани за туристите във Венеция

Градът взима обезверени мерки

Доста дестинации започнаха да вкарват ограничения, с цел да се борят с него. Други страдат безмълвно, а вършат всичко по силите си да се " оплачат " от това какъв брой доста други хора.

На базата на такива мнения е направено изследване за най-пренаселената забележителност в Европа. И това се оказва дворецът Версай край Париж. Бивша кралска резиденция, той е прочут най-много с това, че в него е живяла Мария Антоанета.
 Снимка 670623

Разкошните му градини и многочислени зали притеглят по стряскащите 15 милиона гости на година. Много от тях обаче не са удовлетворени от преживяването си. " Преведоха ни като добитък през стаите, като преминавахме през разнообразни коридори в продължение на час ", гласи коментар в Tripadvisor.
 Снимка 670624

" Претъпкано. Буквално - не можех да се движа, какво остава да видя нещо ", пък гласи различен коментар. Хората пишат още, че количеството гости убива цялото наслаждение от визитата, пишат Express.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР