От фериботните компании до туристическите агенции без полети, има объркване

...
От фериботните компании до туристическите агенции без полети, има объркване
Коментари Харесай

„Лошо за туризма“: Защо туристическите агенти казват, че новата система за влизане/излизане от ЕС може да бъде отложена отново

От фериботните компании до туристическите организации без полети, има комплициране и песимизъм по отношение на новата скица.

След като беше отлагана с години, системата за влизане/излизане на Европейски Съюз (EES) се чака да влезе в действие тази есен.

Британците и другите летовници от „ трети страни “ ще би трябвало да записват идването и заминаването си от страните от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, като им бъдат взети фотография и пръстови отпечатъци при паспортна инспекция. Това ще размени ръчния щемпел в паспорта.

Но доста пасажери не престават да знаят по какъв начин ще работи системата – и последващата Европейска система за информация и разрешаване на пътувания (ETIAS), която би трябвало да бъде пусната в средата на 2025 година

Euronews Travel беседва с туристически организации, сътрудници и специалисти, с цел да разбере какви препоръки дават на клиентите си преди плануваното пускане.

Туристическите сътрудници не са сигурни по отношение на датата на пускане на EES

Редица огромни турис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР