илюстрация Петел142 възпитателни дела по отношение на 157 деца, от

...
илюстрация Петел142 възпитателни дела по отношение на 157 деца, от
Коментари Харесай

Девет непълнолетни от Варна са лишени от свобода, срещу общо 157 деца за водени възпитателни дела

илюстрация " Петел "

142 възпитателни каузи във връзка с 157 деца, от които 19 малолетни и 138 малолетни, са формирани през предходната година на територията на Варна. Това сочат данни от доклада на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, която заседава през днешния ден. През посочения интервал са били наложени 203 възпитателни ограничения, оповестиха от дирекция " Превенции " в Община Варна.

Повече от половината възпитателните каузи са за кражба, следвани от тези свързани с опиати и с нанесени телесни повреди. Наблюдават се още хулигански прояви, заличаване на имущество и грабежи. През миналата година на девет малолетни лица е наложено условно наказване " отнемане от независимост “, а други четири са изтърпявали дейно наказване " пробация “. 190 деца на възраст от 8 до 17г. са станали жертва на закононарушения, от тях малолетни - 70. Няма регистрирани тежки закононарушения против личността - убийства, опити за убийства, изнасилвания, сочи докладът на комисията.

В рамките на съвещанието бе призната стратегия за активността на комисията през 2018 година Основни акценти в нея са самодейността " Открити дни на локалните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните ”, състезанието–викторина " Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “; " Програма за предварителна защита на детското нападателно държание измежду възпитаници от I – IV клас “, Научно-приложна конференция по проблеми свързани с детското рисково държание и други.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР