Илон Мъск вярва, че свързването на човешкия мозък с компютрите

...
Илон Мъск вярва, че свързването на човешкия мозък с компютрите
Коментари Харесай

Neuralink – свързването на мозъка с компютър е все по-близо

Илон Мъск има вяра, че свързването на човешкия мозък с компютрите може да помогне в превъзмогването на увреждания на един от най-важните човешки органи и в последна сметка да се конкурира с изкуствения разсъдък. Милиардерът съобщи, че един от бизнесите, в които влага най-вече в моемнта - Neuralink - ще покаже актуализация на разрастващата се технология за интерфейс мозък-компютър по-късно тази година, и я разказа с една дума - " страхотна ", написа Мениджър Нюз.

Миналия юли Мъск съобщи, че технологията към този момент е разрешила на маймуна да управлява компютър с мозъка си при проби и се надява, при задоволително предпочитание устройството да бъде приложено върху хора с увреждания на основния или гръбначния мозък, или такива с вродени недостатъци. Собственикът на Quantum AI, Tesla и SpaceX обясни, че това може да се случи тази година, оповестява Cnet.

" Дълбокото влияние на високата честотна лента, високопрецизните невронни интерфейси са недооценени. Neuralink може да реализира това при хора още през тази година ", изясни Мъск и добави: " Изчакайте, до момента в който видите идната версия по отношение на тази, която беше показана предходната година. Тя е страхотна ".

Мъск разясни, че следващо събитие, свъразано с технологията, вероятно ще се случи някъде това лято. 

" Първо, би трябвало да го създадем супер безвреден и елементарен за потребление, по-късно да определим най-голямата му полза. От първичната работа до всеобщо произвеждане и потребление следва дълъг път ".

Но в случай че Neuralink успее да премине успешно по този дълъг път, Мъск се надява, че технологията може да бъде толкоз революционна за доста пациенти, колкото Tesla е за автомобилната промишленост.

" В последна сметка ще се употребява за компенсиране и възобновяване на цели изгубени сектори от мозъка заради инсулт/ инцидент/ вродени загуби ".

Докато Neuralink първоначално ще бъде основан да оказва помощ на такива пациенти, Мъск споделя, че дълготрайната му цел е хората да употребяват технологията, с цел да се  " сливат " с изкуствения разсъдък.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР