Илон Мъск вероятно ше поеме временно ролята на изпълнителния директор

...
Илон Мъск вероятно ше поеме временно ролята на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Мъск вероятно ще стане изпълнителен директор на Twitter след финализиране на сделката



Илон Мъск евентуално ше поеме краткотрайно ролята на изпълнителния шеф на Twitter Inc., откакто договорката за поглъщането на обществената медия бъде финализирана, заяви в четвъртък CNBC, базирайки се на неназовани източници.

Мъск подписа договорка с Twitter, закупувайки компанията и трансформирайки я в частна за Щатски долар 54,20 на акция, или на обща сума от 44 милиарда $.

По-рано през днешния ден Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати (SEC) разкри, че ангажираните лични капитали на Мъск в договорката са в размер на 27,25 милиарда $.

SEC също по този начин уточни, че саудитският милиардер принц Алуалид бин Талал ще резервира дяловата си инвестиция в Twitter (34,95 млн. акции), откакто Илон Мъск закупи компанията.

Документът на Комисията за скъпи бумаги и тържища също по този начин сподели, че Мъск е получил писма за поети задължения за дялово присъединяване от голям брой вложители, предвиждащи общо към 7,139 милиарда $ нови задължения за финансиране.

Акциите на Twitter нарастват с близо 4% при започване на днешната търговия на Уолстрийт след новината, че Мъск ще поеме най-малко краткотрайно поста на изпълнителен шеф на обществената медия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР