Илон Мъск разкри планове за изграждане на нова фабрика за

...
Илон Мъск разкри планове за изграждане на нова фабрика за
Коментари Харесай

Мъск разкри планове за нова фабрика, произвеждаща Megapack батерии, при посещение в Шанхай

Илон Мъск разкри проекти за създаване на нова фабрика за акумулатори по време на посещаване в Шанхай в неделя, заяви формалната китайска осведомителна организация Синхуа.

Новият план на Tesla, който беше публично разгласен по време на гала по подписването, включва построяването на нова мегафабрика, която да създава неговото решение за предпазване на сила – Megapack.

Фабриката ще се стреми да създава 10 000 броя годишно.

Те ще се продават по целия свят, съгласно отчета. Megapack е голяма батерия, която спомага за стабилизирането на енергийните мрежи и може да съхранява задоволително сила за зареждане на към 3600 домове за един час, съгласно Tesla. Съществуващата мегафабрика на Tesla е в Калифорния. Може да създава 10 000 единици годишно.

Посещението на Мъск в Китай пристигна на фона на нараснало напрежение със Съединени американски щати.

Включително засилено след пукотевица по хипотетичен китайски шпионски балон и угриженост по отношение на поддръжката на Пекин за Владимир Путин и неговата война в Украйна.

Докато изпълнителният шеф на Tesla продължава да влага в Китай, други компании може да търсят способи да се дистанцират.

Apple обмисля „ икономическо обособяване “

По-рано този месец конгресмен Майк Галахър, републиканец от Уисконсин, и демократът Раджа Кришнамурти се срещнаха с софтуерни ръководители. Видяха се с изпълнителния шеф на Apple Тим Кук и изпълнителни шефове на Гугъл и Microsoft, с цел да обсъдят връзките с Китай, заяви Bloomberg.

Галахър също се срещна с основния изпълнителен шеф на Disney, с цел да обсъдят американските медийни компании, които цензурират наличието си за китайския пазар.

Apple е в основата на това, което е най-сложният аспект на тази конкуренция. Това е, че фирмите, които имат всеобщо наличие в Китай, ще би трябвало да се оправят с обстоятелството, че някаква форма на селективно икономическо обособяване е неизбежна.

Галахър пред Bloomberg

Той сподели, че множеството ръководители, с които се е срещал, са желали „ ярки, ясни линии от държавното управление “, които да им споделят кои области от китайската стопанска система би трябвало да заобикалят.

Миналата година Apple стартира да прави проекти да стартира да реалокира част от производството надалеч от Китай.

Стана поради закъснение във веригата за доставки заради политиката си за нулев Коронавирус и митингите във фабриката на Foxconn, която създава iPhone.

Обмисля се увеличение на производството в страни като Индия и Виетнам, с цел да се понижи зависимостта от Foxconn, съгласно The Wall Street Journal.

Галахър сподели пред Bloomberg, че не чака фирмите да пресечен всички връзки с Китай. 

Въпреки това, в случай че Китай предприеме военни дейности против Тайван, той споделя, че обстановката ще се промени напълно.

Apple е най-големият клиент на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), най-големият производител на чипове в света. Той създава множеството от 1,4 милиарда процесори за смарт телефони в света и повече от половината микроконтролери, употребявани от производителите на коли.

През март Робърт О’Брайън, който е бил консултант по националната сигурност в администрацията на Тръмп, сподели пред Semafor, че Съединени американски щати биха предпочели да унищожат тези заводи, вместо да ги оставят под китайски надзор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР