Илияс Номан е възпитаник на Софийската математическа гимназия. Той не

...
Илияс Номан е възпитаник на Софийската математическа гимназия. Той не
Коментари Харесай

Повелителят на математиката: Илияс Номан е приет в 6 университета в САЩ с пълна стипендия

Илияс Номан е ученик на Софийската математическа гимназия. Той освен печели медали по интернационалните олимпиади по математика, само че към този момент е признат в шест от най-хубавите университети в Съединените щати, освен това с цялостна стипендия.

Зад този триумф стоят освен неговият труд и гений, само че и ролята на неговия преподавател по математика - Илия Костов.

В „ Тази неделя “ Илияс някои от медалите си от интернационалните олимпиади.

„ Приет съм в Харвардския университет, в Принстънския университет, в Йейлския университет, в Станфордския университет, в университета „ Дюк “ и в Масачузетския софтуерен институт, където ще продължа образованието си. Всички тези университети са невероятни места, имат разнообразни култури. Те са прелестни, само че Масачузетският софтуерен институт беше най-близко до мен. Засега мисля да се насоча към математиката или нещо, обвързвано с нея “, сподели Илияс.

„ Почти всички мои възпитаници бяха признати в най-престижните университети в света. Изпращам един превъзходен випуск тази година. За мен е наслаждение да работя с тях “, сподели от своя страна Илия Костов.

„ Г-н Костов възпламени нещо в мен и от този момент се представям на такова високо равнище “, споделя Илияс Номан.

Той показа, че счита да се върне в България, откакто приключи образованието си в Съединени американски щати.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР